Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:47:29

Якщо приватна керуюча компанія чи ОСББ не справляється - скликайте збори громадян

19.12.2018   07:33

Питанням благоустрою та чистоти у місті, особливо у дворах багатоповерхівок, традиційно присвятили частину ранкової наради у міській раді 18 грудня.



На світлинах, продемонстрованих КП "Муніципальна варта", видно, що частина із виявлених раніше порушень вже усунута.

Втім виявлено ще більше, і практично всі вони на територіях, за які відповідають приватні керуючі компанії чи ОСББ.

- Ми намагаємось реформувати систему ЖКГ. Деякі кажуть, що систему врятує приватна форма власності - керуючі компанії чи ОСББ. Втім це не завжди спрацьовує. Адже зараз немає культури колективного управління спільною власністю. Зібралися одного разу, обрали керівника і все. Більш того, думаю, що люди продовжують думати, що безлад у дворах багатоповерхівок, чи неприбраний сніг - це досі вина місцевої влади. Хоча це пряма відповідальність керуючої компанії чи ОСББ, - наголосив міський голова Владислав Атрошенко.

На думку міського голови, процес прибирання території міста має бути керований. Якщо керуюча компанія чи ОСББ не справляється - потрібно ініціювати збори жителів будинків. Щоб вони переобрали керівника, або знаходили керуючу компанію, яка забезпечить нормальну роботу та благоустрій території.

Міський голова вважає, що наразі міське комунальне господарство справляється із завданнями та обслуговуванням будинків краще, ніж приватні керуючі компанії.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини