Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:24:08

Щотижнева оперативна нарада при Ніжинському міському голові

18.12.2018   12:22

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Музиченко Інну Іванівну про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Відповідно до наданої інформації за минулий тиждень до відділу поліції надійшло 232 заяви та повідомлення, 20 з яких - кримінальні провадження за різними статтями кримінального кодексу. Виявлено 123 адміністративних правопорушення та накладено 48 постанов на суму 11900 гривень. По лінії дорожнього нагляду зафіксоване 48 порушень (1 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 6– керування транспортним засобом, особою яка не має відповідних документів; 4 – керування транспортним засобом не зареєстрованим або непереєстрованим; 6 – керування транспортним засобом, що має несправності; 2 – керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язкового техогляду, але своєчасно його не пройшов; 19 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР та 18 – порушення правил великоваговими т/з). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (37 випадків) та паління тютюнових виробів (22 випадки) у громадських місцях. Зафіксований 2 факти невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей.

Головний лікар центральної міської лікарні імені Миколи Галицького Олександр Костирко доповів щодо епідеміологічної ситуації по місту. На минулому тижні зросла захворюваність на ГРИП та ГРВІ серед населення, а саме звернулись за допомогою до лікарів 287чоловік (169 – дітей та 118 дорослих).Грип – це гостра вірусна інфекційна хвороба, що характеризується ураженням верхніх дихальних шляхів з переважанням трахеобронхіту, вираженою інтоксикацією з гарячкою.Грип починається гостро. Спостерігається висока температура тіла, до 40 градусів, яка не спадає декілька днів, головний біль, а також біль в очних яблуках, суглобах, м’язах. Пізніше приєднується сухий кашель, набрякає слизова оболонка носа, але як такого нежитю немає. Можуть бути нудота та блювання, які пов’язані з інтоксикацією організму. Інкубаційний період від трьох - до п’яти днів. Тяжкість хвороби залежить від загального стану організму, віку людини, чи контактував хворий із даним вірусом грипу раніше.Профілактичні заходи спрямовані насамперед на підвищення несприйнятливості організму до дії збудників грипу, а також заходи санітарно-гігієнічного спрямування, тому насамперед необхідно:
- вести здоровий спосіб життя, виконувати ранкову гімнастику;
- не обмежувати себе в прогулянках на свіжому повітрі;
- виконувати контрастні обливання водою;
- здійснювати провітрювання і вологе прибирання приміщень;
- дотримуватися раціонального харчування з великою кількістю свіжих овочів та фруктів;
- уникайте частого контакту з хворими людьми;
- уникайте торкання руками очей, носа чи рота, саме так поширюється вірус грипу.

На сьогодні одним з найефективніших специфічних методів профілактики грипу залишається вакцинація населення протигрипозною вакциною, до складу якої обов’язково входять штами вірусів, які циркулюватимуть на території України та можуть стати можливою причиною захворювань.

                                
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини