Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:14:17

Журналісти суспільного мовлення США поділилися досвідом з колегами з UA: ЧЕРНІГІВ

14.12.2018   08:08Агенцiя

З 5 по 8 грудня в Чернігівській філії Суспільного мовлення — UA: ЧЕРНІГІВ — з візитом перебували американські колеги, представники суспільного телебачення та радіо США. Зустріч відбулася у рамках програми UMPP/Ukraine Media Partnership Program, координатором якої є організація IREX.

Для обміну досвідом із США до України приїхали виконавчий продюсер NJTV Філ Алонгі (м. Ньюарк), старший продюсер політичних новин NJTV і член редакції випуску новин PBS News Hour Елізабет Саммерс (м. Вашингтон) та Джудіт Векіоне — представниця компанії WGBH (м. Бостон), виконавча продюсерка продакшн-відділу, працює над створенням документальних фільмів та серіалів, культурних програм і програм історичних розслідувань.

Протягом чотирьох днів іноземні колеги знайомилися з колективом та роботою філії, обмінювалися досвідом, аналізували наявний контент. Також Джудіт, Філ та Елізабет стали гостями радіопрограми "Прайм-вечір: Акценти" та завітали на ранкове шоу телеканалу UA: ЧЕРНІГІВ. Журналісти розповіли глядачам про спільне й відмінне у роботі суспільного мовника в Україні та США, поділилися враженнями від роботи українських медійників. До речі, для Елізабет Саммерс, це перша поява на екрані, тож в Україні продюсерка не тільки ділилася досвідом, але й здобула власний.

"Гадаю, це ви нас навчали, скоріше, ніж ми вас, бо ви робите більше з меншими ресурсами. Команда UA: ЧЕРНІГІВ дуже винахідлива. Наприклад, нам підказали, що можна вести трансляції в Instagram. Також мені сподобалося, як тут облаштували студію із повторно використаних матеріалів, дуже екологічно. Ви надихнули мене працювати більш старанно та бути кращим журналістом. Я би точно ще повернулася в Україну", — сказала Елізабет.

Крім того, разом з чернігівськими кореспондентами американці вирушили на зйомку одного з сюжетів новин. Вони спостерігали за роботою знімальної групи та спілкувалися з мешканцями міста.

Дуже корисним для співробітників чернігівської філії Суспільного став воркшоп від західних журналістів. Вони демонстрували власні роботи та розповідали історії їх створення, а також переглядали контент UA: ЧЕРНІГІВ і давали поради з удосконалення програм.

В цілому, західні фахівці відзначили високу якість роботи філії попри незначні фінансові ресурси. Фінансування — одна з ключових відмінностей між американським та українським суспільним мовленням. У США з федерального бюджету виділяється лише малий відсоток бюджету телеканалу чи радіостанції, решта надходить від донорів — аудиторії, різноманітних фондів та освітніх установ.

Існують також певні розбіжності в ефірному наповненні. Наприклад, американське суспільне мовлення не продукує розважальний контент, натомість створює багато наукових, документальних фільмів, розслідувань, освітніх матеріалів для дітей. Основні теми у ЗМІ США — політика, еміграція, охорона здоров’я та реформа системи кримінального правосуддя. Що об’єднує американське та українське суспільне мовлення, то це дотримання журналістських стандартів, об’єктивність, незалежність від політичних сил, постійне прагнення до розвитку.

Менеджер UA: ЧЕРНІГІВ Вадим Соколюк підкреслив важливість зустрічі з колегами з США:
"Нам пощастило приймати американських журналістів, бо вони мають неабиякий досвід у сфері медіа. Це важливо, оскільки ми всі вчимося і намагаємося робити наш продукт якіснішим. Особливо цікавим було спілкування про довіру глядача. Для нас це найголовніше, бо довіра - це найвищий показник якості роботи журналістів. Наші гості розповіли, як суспільне мовлення в США здобувало довіру, які передачі їм допомогли в цьому, який контент вони виробляють зараз, що викликає цікавість глядача. Ми дуже вдячні їм за візит та спільну роботу. Окрема подяка компанії IREX, організаціїї, яка сприяє медіапартнерству та організовує дружні поїздки для представників ЗМІ", — підсумував менеджер Чернігівської філії Вадим Соколюк.

Також своїми враженнями від робочої поїздки поділився продюсер Філ Алонгі:
"Від імені нас трьох можу сказати, що подорож повністю перевершила наші сподівання. Ваша країна прекрасна, всі такі привітні. Те, що ми побачили, нас неймовірно надихнуло. Через десять років ми зможемо сказати, що бачили зародження українського суспільного мовлення. Тут стільки талантів! Ви робите правильну справу, це чудовий початок. Люди мають знати про вашу роботу. Для кожної демократії важливо мати вільні незалежні ЗМІ, а для України це навіть важливіше, ніж для будь-якої іншої країни, через усі випробування, які вам випало пройти. Знаю, це складно, бо у вас немає інструментів для реалізації всього вашого потенціалу, але ви робите великі зміни. Сподіваюся, ви це розумієте, бо я зрозумів одразу".

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини