Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:40:19

На території Чернігівщини очікується значне ускладнення погодних умов

11.12.2018   13:42Агенцiя

12-13 грудня на території Чернігівщини очікується значне ускладнення погодних умов, спричинене дією південного циклону: мокрий сніг, хуртовина, налипання мокрого снігу, сильні пориви вітру до 15-20 м/с.12-13 грудня на території Чернігівщини очікується значне ускладнення погодних умов, спричинене дією південного циклону: мокрий сніг, хуртовина, налипання мокрого снігу, сильні пориви вітру до 15-20 м/с.

Сьогодні представники Служби автомобільних доріг у Чернігівській області, ДП «Чернігівський облавтодор», Облгідрометцентру, обласних управлінь Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Укртрансбезпеки зустрілися на оперативній нараді, аби скоординувати свої дії по забезпеченню руху дорогами державного значення в умовах негоди.

За даними Обласного гідрометцентру, рухатиметься циклон з півдня, поступово накриваючи усю область. Випадіння снігу у південних районах Чернігівської області очікується з 03:00 ночі 12 грудня. О 05:00 ранку снігопад дійде до Чернігова. Опади очікуються впродовж усього дня, місцями сильні, до 17 сантиметрів за добу. 13 числа інтенсивність опадів  вже буде менша – близько п’яти сантиметрів приросту, 14 грудня – 1-2 сантиметри снігу. Дані погодні умови можуть стати причиною ускладнення дорожньої обстановки.

На час негоди, що накриє Чернігівщину 12-13 грудня, дорожні служби знаходитимуться в режимі цілодобового чергування. На замовлення Служби автомобільних доріг у Чернігівській області роботи з зимового утримання автошляхів державного значення виконує  ДП «Чернігівський облавтодор». Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області покриття автошляхів розчищається технікою та обробляється  протиожеледними сумішами. У посиленому режимі служби у ці дні знаходитимуться і підрозділи ДСНС. Для ліквідації надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути на дорогах області, сформовані спеціальні чотири оперативні групи. Також планується розгортання пунктів обігріву. Управлінням Укртрансбезпеки буде проведено роботу щодо обмеження руху рейсових пасажирських автобусів. Особливо у першій половині дня 12 грудня.

З метою запобігання надзвичайним ситуаціям на дорогах області та якнайшвидшої їх ліквідації, учасники наради домовились про оперативну передачу інформації між дорожніми службами, Нацполіцією, надзвичайниками та фахівцями Укртранспбезпеки. Зокрема, щодо скупчення транспорту, укладення руху тощо. Під особливою увагою – аварійно небезпечні ділянки, де водії вантажного транспорту систематично ігнорують попереджувальні знаки  про обов’язковий рух із цепами проти ковзання у зимовий період, а також ділянка дороги Р-65 КПП “Миколаївка” – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП “Катеринівка” у Новгород-Сіверському районі (с.Путівськ), де узимку заборонений рух вантажних автомобілів з причепами та напівпричепами.

Тож Служба автомобільних доріг у Чернігівській області знову нагадує водіям вантажівок про введення тимчасового обмеження на осінньо-зимовий період на аварійно небезпечних ділянках доріг державного значення з крутим під'йомом та спуском.

Це зокрема:
    Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, ділянка км 179+000 – км 190+000 (Тростянецька та Срібнянська балки) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
    Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, ділянка км 153+600 – км 155+400 (с. Стахорщина) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
    Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, ділянка км 192+100 – км 194+600 (с. Ковпинка) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
    Р-65 КПП “Миколаївка” – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП “Катеринівка”, ділянка км 77+670 – км 78+250 (с. Путівськ) – рух вантажних автомобілів з причепами та напівпричепами заборонений, рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
    Т-25-19 Холми – Авдіївка – Оболоння, ділянка км 27+200 – км 33+200 (с. Понорниця) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів.

З метою попередження надзвичайних ситуацій радимо всім водіям утримуватись від поїздок за умов засніженості автодоріг та ожеледиці. Водіям автобусів перед виїздом на маршрут потрібно уточняти стан проїзду дорогами в районних автостанціях та дорожніх організаціях.Служба автомобільних доріг закликає усіх водіїв до обов’язкового використання зимових шин, укомплектувати автівки тросами буксирування та лопатами. Власникам великогабаритних транспортних засобів наполегливо рекомендуємо обладнати автомобілі цепами проти ковзання.За умов обмеженої видимості рекомендуємо користуватися освітлювальними приладами. Водії, будьте  уважні за кермом, дотримуйтесь безпечної дистанції та  швидкості руху, особливо при несприятливих погодних умовах. Це дозволить мінімізувати виникнення заторів на автошляхах та забезпечити рух снігоприбиральної техніки.

У випадку різкого погіршення погодних умов  із високою ймовірністю утворення транспортних заторів, водії та перевізники можуть перечекати зимову негоду на  майданчиках відстою або об’єктах дорожнього сервісу, не наражаючи себе та інших користувачів доріг на небезпеку.


 САД Чернігів

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини