Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:25:16

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

03.12.2018   09:00Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 02 грудня до 8:00 03 грудня 2018 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 15 небезпечних подій, а саме:  3 дорожньо-транспортні пригоди, 11 пожеж та 1 випадок виявлення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинули 4 особи та 5 осіб постраждали.


Хід ліквідації  наслідків надзвичайної ситуації, яка пов’язана із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу біля смт Дружба Ічнянського району:

2 грудня продовжувалися роботи щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла на 6-ому арсеналі боєприпасів МО України біля  смт Дружба Ічнянського району.
Протягом 2 грудня очищено від боєприпасів 7 га прилеглої території, вилучено 2206  вибухонебезпечних предметів.
З початку робіт очищено від боєприпасів 79713 га (залишилось - 20 га), вилучено 91769 вибухонебезпечних предметів.
До проведення робіт залучено зведений піротехнічний загін ДСНС України (46 одиниць техніки, 143 чол. особового складу).
Системи життєзабезпечення населення Ічнянського району працюють у штатному режимі, роботи щодо відновлення будинків, квартир та інших капітальних споруд продовжуються.


Стан доріг:

Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області працювало 59 одиниць техніки та 78 працівників від ДП "Чернігівський облавтодор". Стан доріг задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Дорожньо-транспортні пригоди – 3 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

- в м. Прилуки по вул. Київській біля будинку № 23 близько 01 год. 53 хв. 02 грудня водій автомобіля "Ford Explorer" здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід, 1996 року народження, від отриманих тілесних ушкоджень помер в Прилуцькій центральній міській лікарні;

- на перехресті автодоріг Прилуки-Ічня та Київ-Суми-Юнаківка (Прилуцький район) близько 12 год. 15 хв. 02 грудня водій автомобіля "Mercedes-Benz Sprinter" не надав переваги в русі та здійснив зіткнення з автомобілем "ДЕО СЕНС". Внаслідок пригоди водій та три пасажира автомобіля "ДЕО СЕНС", двоє з яких неповнолітні (2007 років народження),  отримали тілесні ушкодження;

- в м. Чернігові по просп. Миру біля будинку №283  о 16 год. 30 хв. 02 грудня водій автомобіля "Nissan Leaf" здійснив наїзд на працівника поліції, який з ним спілкувався. Внаслідок пригоди працівник поліції отримав тілесні ушкодження та доставлений до Чернігівської міської лікарні №2.


Пожежі – 11, з них 9 пожеж в житловому секторі (загинули 3 особи) та  2 пожежі сміття.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:
 
В с. Вишнівка Ічнянського району по вул. Миру о 12 год. 30 хв. 2 грудня виявлено 1 артилерійський снаряд калібру 120 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 3 грудня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  8-11 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 8 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 02 грудня до 20 години 03 грудня очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер південний 7-12 м/с. Температура вночі 10–15º морозу, вдень 2–7º морозу.
По Чернігову температура вночі 11–13º морозу, вдень 3–5º морозу.

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини