Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:12:30

Міський голова Чернігова привітав бійців із прийняттям Військової присяги на вірність народу України

03.12.2018   08:51

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 1 грудня, привітав новобранців із складанням Військової присяги. Цього дня присягли на вірність Українському народові 93 молодих бійці.

Урочиста подія за участю особового та керівного складу військової частини, рідних та близьких проходила на території 3-го стрілецького батальйону в/ч 3066 Національної гвардії України.

- На моє глибоке переконання, кожен чоловік повинен пройти службу в армії. Сьогодні Україна підкріплює свою армію і всі зусилля Президента України в цьому питанні є правильними. Країна ніколи не відродиться без потужної армії.

Те, що сьогодні відбувається в Азовському морі – це спроби Росії блокувати економіку України, шляхом перекриття практичної роботи найголовніших промислових морських портів. Дійсно це спротив тому, щоб ми були незалежною державою.

Потужна оснащена армія – це є запорука держави. Я дуже радий за цих хлопців, оскільки вони мають нормальні умови для несення служби. Той час, який проведуть ці хлопці в армії, сконцентрує їх і зробить справжніми чоловіками, - з такими словами звернувся Владислав Атрошенко до молодих військових та побажав усім нормальної служби, а батькам не дуже за них хвилюватися.


Довідка:

Сучасна Національна гвардія України - підрозділ, що входить до системи Міністерства Внутрішніх Справ України та має правоохоронні функції, створений 12-го березня 2014-го року Законом України «Про Національну гвардію України». До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет.
Національна гвардія України Чернігівщини представлена одною військовою частиною – 3-й стрілецький батальйон військової частини 3066 (близько 300 військовослужбовців).
З 2001 року до складу батальйону входить рота патрульно-постової служби, яка здійснює охорону громадського порядку на вулицях міста. Жоден масовий захід у місті не проводиться без залучення особового складу патрульного підрозділу, який в повній мірі виконує покладені на нього обов’язки. Також батальйон забезпечує порядок там, де утримуються злочинці.
На початку 2014 року особовий склад батальйону виконував службові завдання по захисту адміністративних будівель в містах Харкові та Донецьку. З початком проведення антитерористичної операції на сході України, особовий склад батальйону один з перших був направлений в район бойових дій. Виконували бойові задачі в місті Слов’янськ, стояли на обороні міста Маріуполя, виконували завдання на блок-постах, більшість військовослужбовців пройшли не одну ротацію на сході України.
Батальйон є однією з підшефних військових частин Чернігівської міської ради. Щороку за міською програмою шефської допомоги їм перераховується субвенція на закупівлю військового обладнання. У цьому році військовій частині з міського бюджету перераховано майже 400 тис. грн.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.