Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:17:10

Вісім громад Чернігівщини стали учасниками проекту "Громада для людини"

27.11.2018   14:45Агенцiя

Учасники проекту – працівники соціальної сфери – стануть агентами змін у сфері надання соціальних послуг вразливим категоріям населення та запроваджуватимуть моделі інтегрованих соціальних послуг у громадах.

Всього на участь у проекті подали заявки 245 громад з усієї України. За результатами конкурсного відбору учасниками проекту стали 101 об’єднана територіальна громада. З них вісім представлятимуть Чернігівську область.

Отже, переможці від Чернігівської області: Кіптівська сільська рада, Любецька селищна рада, Парафіївська сільська рада, Михайло-Коцюбинська селищна рада, Козелецька селищна рада, Носівська міська рада, Остерська міська рада та Бобровицька міська рада.

Всі вони стали учасниками проекту "Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг", що реалізовується Партнерством “Кожній дитині” за підтримки Програми «U-LEAD з Європою.

Як зазначають організатори проекту, його головна мета - покращити благополуччя вразливих категорій населення шляхом розвитку потенціалу керівників та спеціалістів соціальної сфери об’єднаних територіальних громад у запровадженні моделі інтегрованих соціальних послуг.

Для представників громад Чернігівщини тема роботи із вразливими групами населення знайома. Адже у березні Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування спільно з Чернігівським обласним центром для дітей сім'ї та молоді та ГО "Партнерство кожній дитині" проводив тренінг для соціальних працівників ОТГ. Вже тоді тема інтегрування соціальних послуг викликала жвавий інтерес серед аудиторії. А тому, коли був оголошений конкурс громади взяли активну участь у заповненні заявок.

«На мою думку, основою сталого розвитку та благополуччя населення в об’єднаній територіальній громаді є соціальна відповідальність мешканців та влади. Сподіваюся, що участь у проекті «Громада для людини» та навчальних заходах, які проводить наш ЦРМС, виведе соціальні послуги в ОТГ на новий більш якісний рівень», - зазначила Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС.


Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.