Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:40:07

Чернігів має переходити до процедури залучення інвесторів у будівельній галузі на умовах земельних аукціонів

13.11.2018   12:39

Відповідне доручення чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав керівнику комунального підприємства "Чернігівбудінвест" Валерію Горбатову.

На ранковій нараді у мерії 13 листопада директор КП "Чернігівбудінвест" звітував про роботу підприємства у 2018 році.

Як відомо, основне завдання КП - створення сприятливих умов для інвесторів у будівельній галузі Чернігова. На даний час у користуванні підприємства знаходиться 59 ділянок площею 21 гектар.

У 2018 році освоєно 98,5 млн грн коштів інвесторів, у 2017 - 96 мільйонів. За 9 місяців поточного року інвестори КП "Чернігівбудінвест" ввели в експлуатацію 208 квартир (13615 кв.м). На IV квартал заплановано здачу ще 164-х квартир (8951 кв.м) - 2 будинка у мікрорайоні Масани, 1 - по вул.Князя Чорного).

На даний час у процесі будівництва знаходиться 14 об'єктів. Серед них: Центр дозвілля в комплексі з багатоповерховим житловим будинком (ІІІ-й мікрорайон р-ну Масани); багатоповерховий житловий будинок з вбудованими офісними приміщеннями та паркінгом (вул. Зелена,8); станція автосервісу з цехом кузовного ремонту (вул.В.Дрозда); багатоповерховий ж/б з приміщеннями під арт-галерею, фотостудію, фітнес-центр та підземний паркінг (вул. Київська,7).

На етапі проектування і вирішення питань землеустрою - 26 об’єктів, переважна більшість з яких багатоповерхові житлові будинки. Також проектуються торгово-сервісна будівля та автомийка по вул.Любецькій,98, торгівельні центри по вул. Незалежності (ІІІ-й мікрорайон р-ну «Масани») та по пр. Перемоги,64, Православний Храм по вул. 1-го Травня, 172-а.

Підсумовуючи роботу підприємства, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що ринок у будівельній галузі непростий, найбільшим українським забудовникам Чернігів нецікавий.

Повертаючись до питання земельних аукціонів, міський голова зауважив, що відсутність чітких правил для проведення цієї процедури суттєво зменшує інвестиційну привабливість Чернігова. З іншого боку, у Чернігові не так багато забудовників. Тож, на думку міського голови, є ймовірність змови. А в умовах, коли в аукціонах не будуть брати учать великі інвестори всеукраїнського рівня, то це зробить цю процедуру недієвою.

- У багатьох містах процедури земельних аукціонів вже працюють. Тому, як сучасне місто, Чернігів має випрацювати процедури таких аукціонів, відповідні запобіжники, які не дозволять змови місцевих інвесторів, - сказав Владислав Атрошенко, доручивши у термін до початку 2019 року розробити критерії та підзаконні акти для започаткування земельних аукціонів і поступово рухатись у цьому напрямі.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини