Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:40:03

На Чернігівщині відбувся другий етап зариблення річки Десна

08.11.2018   14:02Агенцiя

Тонну молодих коропів та товстолобів заселили у Десну біля човнової станції в районі масиву Бобровиця.

Відповідно до «Біологічного обґрунтування уточнення показників проведення робіт з штучного відтворення (зариблення) водних біоресурсів у водних об'єктах Чернігівської області на 2018 рік» розробленого Інститутом  рибного господарства Національної академії аграрних наук України, найбільш придатними об'єктами для штучного відтворення іхтіофауни р.Десна є: товстолоб, сазан (короп), лин та аборигенні крупночастикові хижаки (сом, судак, щука).

Середня маса посадкового матеріалу для зариблення повинна бути для цьоголітки молоді товстолоба та коропа не менша 25 грам, щуки 100 грам, сома 5 грам.

Середня маса вселеної в річку Десну молоді товстолоба та коропа складає 25 – 30 грам.

Нагадаємо, що відтворення водних біоресурсів р.Десни, проходить за рахунок компенсаційних коштів за завдані збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду по робочому проекту «Реконструкція об’єкту «Розчищення русла р.Десна з укріпленням берегової лінії в районі міського пляжу «Золотий берег» в м.Чернігів» під наглядом комісії з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів, на чолі із представниками Чернігівського рибоохоронного патруля. Всього планується випустити до р.Десна 10 тонн молоді риби на суму близько 717 тис.грн.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини