Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:21:45

У Чернігові розпочалася платформа з формування та впровадження фонду енергоефективності

30.10.2018   16:14Агенцiя

30 жовтня розпочалась регіональна платформа з вироблення політики в сфері місцевого самоврядування в Чернігівському регіональному відділенні Асоціації міст України на тему: «Особливості формування та впровадження фонду енергоефективності».

На початку заходу Чернігівський міська голова Владислав Атрошенко привітав Талалаївського селищного голову Юрія Величко з Днем народження. У цьому його підтримав перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, який нагородив Юрія Величко почесною грамотою та орденом від обласної ради.

Захід відкрив виконавчий директор Чернігівського РВ АМУ Михайло Литвин. Він зазначив, що на 2018 рік Кабінет Міністрів України затвердив другий перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за рахунок коштів регіонального розвитку.

«Реалізація цьогорічних проектів за рахунок коштів ДФРР матиме значний вплив на розвиток Чернігівщини. Наразі відсутні урядові рішення про те, що кошти по зазначеним програмах будуть перехідними на наступний рік. Затягування процесу не на руку громаді. Тож необхідно терміново розпочати процедуру з укладання договорів на виконання робіт та закупівлю обладнання», - підкреслив Михайло Литвин.

«Користуючись нагодою, що на цьому заході є народний депутат Олег Купрієнко, у мене до Вас є прохання. Дайте будь-ласка доручення своїм помічникам взяти інформацію щодо розподілення коштів по державним програмам, по коштам соц.економічного розвитку, дорожнього фонду, фонду енергоефективності та іншим. Чи є там Чернігівська область?! Я думаю, що кошти повинні розподілятися прозоро і це не власний бізнес. Тому прошу вас зробити аналітику, де втіленні інвестиційні проекти і в яких областях. Якщо ви зробите цю аналітику – то ви побачити, що розподіл коштів здійснюється не справедливо. Прохання до всіх депутатів більш активну увагу звертати на справедливість розподілу коштів»,- зауважив Владислав Анатолійович.
Виконуюча обов’язки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Юлія Свириденко зазначила деякі статистичні дані по Чернігівській області та зауважила, що на сьогоднішній день вже є 412 теплокредитів.

«Наші ОТГ досить ефективно та свідомо підходять до питання енергозбереження, за це потрібно подякувати USAID, що об’єднали громади та проводять такі заходи. Сподіваюся на плідну співпрацю під час даного заходу», - зазначила Юлія Свириденко.

«Виникає проблема в якості підготовки проектів об’єднаними територіальними громадами для отримання коштів з фонду енергоефективності. Вам як людям, котрі зібрали керівників громад потрібно допомагати їм. Часто приходять молоді та ініціативні голови, але не досвідченні. Також, я б дуже хотів, щоб не було одностороннє спілкування. Я готовий підставляти плече з будь-яких питань не залежно від політичної приналежності. Звертайтесь, будемо працювати», - підкреслив народний депутат України Олег Купрієнко.

У своєму виступі перший заступник голови Чернігівської обласної ради Владислав Мельничук зауважив, що видобуток газу та тафти на сьогоднішній день знизилися. Він сказав, що це питання є дуже важливим і попроси звернути на нього увагу.

В межах платформи керівник проектів міжнародної технологічної корпорації «WaterCase» розповів про застосування енергоефективних технологій в системах водопостачання та водовідведення.

Консультанти Офісу реформ при Чернігівському РВ АМУ Дмитро Іванов та Микола Силенко доповіли про актуальні питання впровадження енергоефективних технологій територіальними громадами (Фонд ДФРР 2018 року) та актуальні аспекти виконання місцевих бюджетів з впровадження заходів по енергоефективності (січень-жовтень 2018 року).

Наприкінці заходу члени АМУ зможуть поділитися досвідом щодо впровадження енергоефективних технологій у своїх громадах.


ПУЛЬС Децентралізаційний марафон

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини