Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 10 травня, 13:48:39

Прикордонники ліквідували транскордонний канал торгівлі людьми

26.10.2018   08:30

Транскордонний канал торгівлі людьми ліквідовано правоохоронцями на території Чернігівської області.

Канал було викрито під час спільних заходів співробітників оперативних підрозділів Північного регіонального управління Держприкордонслужби та Національної поліції.

В результаті відпрацювання в пункті пропуску «Нові Яриловичі»  прикордонники Чернігівського  загону запобігли спробі вивезення трьох громадянок України  з метою їх подальшої примусової сексуальної експлуатації в Німеччині. Крім того, затримано організатора злочинної діяльності – жителя Чернігівщини, а також за місцем проживання в м. Чернігів  - його спільника.

Зазначимо, що в  поле зору оперативних підрозділів один з зловмисників потрапив ще влітку цього року. В ході оперативної розробки задокументовано декілька фактів підготовки до здійснення злочинної діяльності та встановлено коло причетних осіб. Зловмисники, користуючись уразливим станом потерпілих, обіцяли влаштувати дівчат на нібито легальну роботу в Німеччині, а насправді, шляхом обману, заганяли жертв у боргову кабалу з метою подальшої сексуальної експлуатації.

Під час проведення санкціонованих обшуків було вилучено мобільні пристрої, комп’ютерну техніку та інші речові докази злочинної діяльності.

Наразі зловмисники затримані за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм буде оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 ККУ («Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини»), санкція якої передбачає позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

До уваги водіїв автотранспорту! Як доїхати до «Яцево» у поминальні дні

До уваги водіїв автотранспорту! Як доїхати до «Яцево» у поминальні дні 13:13

Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради звертає увагу власників приватного автотранспорту, які планують відвідати кладовище «Яцево» в період поминальних днів, з 12 по 14 травня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:59

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини