Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:46:36

Допомога землякам, які постраждали від надзвичайної ситуації на Ічнянщині

16.10.2018   13:27

Неодноразово перебуваючи протягом останніх днів на Ічнянщині, голова обласної ради Ігор Вдовенкозмогу особисто відслідковувати перебіг рятувальних та інших невідкладних робіт на місці трагедії, що сталась через вибухи та пожежі на військових складах 6-го арсеналу ЗСУ.

Завдяки чіткій діяльності штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, скоординованим зусиллям підрозділів ДСНС, Національної поліції та Національної гвардії, органів влади, волонтерів, благодійників та усіх небайдужих людей вдалося не лише оперативно здійснити евакуацію людей та стабілізуватио бстановку в епіцентрі лиха, а й організувати належне облаштування побуту, надання медичної та психологічної допомоги постраждалим, а також забезпечити їх гарячим харчуванням.

Оперативно забезпечена подача електроенергії до всіх населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації.

Відповідними службами у постраждалих населених пунктах у повному обсязі забезпечено водовідведення і водопостачання. У м. Ічня було відновлено постачання газу до 5 багатоквартирних будинків та 735 абонентів. Також газ увімкнули частині абонентів у селах Іржавець, Рожнівка, Крупичполе та Бурімка.

Практично повністю відновлено водопостачання в смт Дружба. В усіх населених пунктах є стаціонарний телефонний зв’язок. У разі надходження скарг на якість чи загалом відсутність зв’язку на місце негайно виїжджають бригади швидкого реагування.

Триває обстеження місцевості на предмет вибухонебезпечних матеріалів.

Водночас наразі постає нагальна потреба у якомога швидшій відбудові зруйнованого житла.

Вчора, 12 жовтня, після опрацювання даних щодо першочергових потреб у будівельних матеріалах людей, чиї помешкання та майно найбільше постраждали від лиха за сприяння Ігоря Вдовенка було передано 400 листів шиферу та 2 ящики шиферних цвяхів загальною вартістю 60 тисяч гривень для домогосподарств,  які потребують відновлення.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини