Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:18:46

Чернігів значно піднявся в рейтингу "Regional Doing Business 2018"

15.10.2018   11:09

На веб-порталі Регіональний Doing Business оприлюднено рейтинг "Regional Doing Business. 2018". За цьогорічним оцінюванням Чернігів посів 6-7 місце, поділивши його із Рівненським регіоном. На 17 позицій у рейтингу піднявся Чернігів.

Рейтинг оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України. Його розробниками вдруге стали Офіс ефективного регулювання (BRDO) та Спілка Українських Підприємців (СУП).

Оцінювання проводилось за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування підприємців. У фокусі дослідження 6 напрямків взаємодії підприємців із владою, а саме: створення підприємства, сплата місцевих податків; одержання дозволів на будівництво; оформлення земельної ділянки під об’єкт нерухомості; приєднання до електромережі, якість електронних сервісів. Максимальний бал, який могли отримати регіони – 600.

На позицію Чернігова вплинули високі результати у категоріях "Створення підприємства", "Одержання дозволів на будівництво" та "Оформлення земельної ділянки". Останні дві отримали найбільший прогрес.

Один із головних чинників такого поступу - місто зменшило розмір пайового внеску для промисловості практично до нуля. Тож підприємства можуть направляти кошти, що вивільнились, у розвиток.

У порівнянні з лідерами загального рейтингу Світового Банку DOING BUSINESS по деяким компонентам Чернігів має кращі показники Наприклад, щоб одержати дозвіл на будівництво, в Загребі (Хорватія) потрібно витратити 146 днів, в Алмати (Казахстан) – 123 дні, в Чернігові – лише 67 днів.

Більш детально результати рейтингу будуть обговорюватись 19 жовтня 2018 року. Цього дня до Чернігова завітає команда Офісу ефективного регулювання (BRDO) з презентацією «Regional Doing Business. 2018». Очікуються обговорення результатів та ключові рекомендації від експертів для підвищення результатів.


 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини