Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:52:27

Шануємо звичаї й традиції свого народу

10.10.2018   09:08Агенцiя

У рамках культурно-просвітницького проекту «Збережемо традиції предків» 8 жовтня у відділі сприяння зайнятості у Бобровицькому районі Носівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості для безробітних жінок відбувся інформаційний семінар на тему «Покрова Пресвятої Богородиці: традиції святкування, обряди та звичаї».

Учасниць семінару ознайомили з історією виникнення свята, традиціями, прикметами та народними звичаями.

За словами фахівця служби зайнятості, 14 жовтня в Україні є особливим днем. Адже українці відзначають одразу чотири свята, пов’язані з різними історичними подіями. Православна церква святкує Покрову Пресвятої Богородиці. Крім того, з 1999 року згідно з указом Президента України Леоніда Кучми на Покрову відзначають День українського козацтва. Також цей день вважається датою створення Української повстанської армії. А ще з 2014 року указом президента України Петра Порошенка 14 жовтня встановлено державне свято - День захисника України.

Отже, це свято - добра нагода привітати наших захисників, а це не тільки військовослужбовці. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм захисту нашої держави. Разом з вітальними словами людині приємно буде отримати й подарунок, особливо зроблений власноруч. Подарунки ж можуть бути різними. Наприклад, креативні листівки, солодощі, вишиті речі, цікаві букети, зокрема з квітів, цукерок та фруктів. Адже цінується не вартість подарунка, а оригінальність задуму та вкладені почуття і старання.

Фахівець служби зайнятості зазначила, що якщо у когось з безробітних є талант майструвати руками, то своє захоплення можна перетворити у власний бізнес. Хендмейд зараз користується великим попитом.

Як виявилося, чимало жінок із задоволенням вишивають, плетуть бісером, а от про ідею заробляти на цьому гроші обіцяли подумати.

Подібні заходи цього дня також відбулися в Корюківській та Семенівській районних філіях Чернігівського обласного центру зайнятості.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.