Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:11:51

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

10.10.2018   09:02Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 9 жовтня до 8:00 10 жовтня 2018 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 11 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення, 7 пожеж та 2 випадки знищення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.


Хід ліквідації надзвичайної ситуації:


Протягом 09 жовтня здійснювались заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації на території арсеналу боєприпасів військової частини А 1479 в смт Дружба Ічнянського району.
Проведено евакуацію понад 12,5 тис. осіб з м. Ічня та прилеглих населених пунктів, що знаходяться у 16-ти кілометровій зоні. Через розгорнуті приймальні пункти евакуації вивезено 4300 осіб, понад 8200 осіб виїхали самостійно. Станом на 24 год. 8 жовтня в приміщеннях приймальних пунктів евакуації населення залишилось 2130 осіб, з яких 186 дітей.
В смт Парафіївка Ічнянського району розгорнуто штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. Для забезпечення функціонування наметового містечка встановлено 8 наметів.
Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1003 чол. та    186 одиниць техніки, з яких від ДСНС – 257 чол. та 74 од. техніки.
Підрозділами ДСНС України ліквідовано 4 пожежі у місті Ічня за межами арсеналу, що виникли внаслідок влучання боєприпасів. Врятовано 16 осіб (з них 2 дітей) з 5-ти кілометрової зони ураження (с. Августівка). Організовано виконання 37 заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів (залишилось 38). Психологами надано первинну психологічну допомогу 540 особам.
Для ліквідації пожежі на території арсеналу залучено 1 од. ІМР, 4 од. ГПМ-54 Збройних сил України. З метою забезпечення підвозу води та заправленням вогнегасними речовинами ГПМ-54  залучалось 6 АЦ від ДСНС та 3 АЦ від ЗСУ.
Для попередження надзвичайних ситуацій у населених пунктах поблизу складу органами влади вжито заходів з відключення газопостачання в 11 населених пунктах району,  без газопостачання залишається 5435 абонентів (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Іржавець, с. Гужівка, с. Рожнівка, с. Крупичполе, с. Бурімка, с. Заудайка,с. Монастирище, с. Обичів, с. Максимівка), без електропостачання 1016 абонентів у 7 населених пунктах (м. Ічня, с. Августівка,  с. Дзюбівка, с. Тишківка, с. Коломійцівка, с. Киколи, с. Хаєнки).
Тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня». Спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації. Закрито повітряний простір у радіусі 30 км. В резерві знаходяться 7 пожежних потягів на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-пасажирський, Дарниця, Полтава та Кагамлицька.
Роботи з ліквідації НС будуть продовжені о 07 год. 00 хв. 10 жовтня 2018 року.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

Внаслідок пожежі та вибухів на складах боєприпасів військової частини А-1479 в смт Дружба Ічнянського району станом на 15 год. 09 жовтня сталося пошкодження повітряних мереж електропостачання. Аварійне відключено  3 ЛЕП 10 кВ, 35 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання залишилися мешканці 7 населених пунктів, не функціонує 1 АТС в Ічнянському районі. Аварійне-відновлювальні роботи будуть проводитися силами ПАТ «Чернігівобленерго».


Дорожньо-транспортні пригоди
– 1:

На перехресті вулиць Покровської та Революції в м. Новгород-Сіверський  о 18 год. 50 хв. 09 жовтня водій, керуючи мопедом, здійснив наїзд на велосипедиста та з міста пригоди зник. Внаслідок пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження та після медичного огляду був  відпущений додому.


Пожежі – 7:

пожежі в житловому секторі – 5:
 
- в м. Ічня в господарстві по вул. Козацькій, 1 о 07 год. 09 хв. 09 жовтня сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 3 кв. м та майно. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі;
 
- в м. Ічня в господарстві по вул. Дрофаня, 2А о 07 год. 30 хв. 09 жовтня сталася пожежа житлового будинку (4х6 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна), що не експлуатується. Вогнем пошкоджено покрівлю та перекриття на площі 5 кв.м. Причина пожежі - вибух. Збиток та власник встановлюються;

- в м. Ічня в господарстві по вул. Дрофаня, 2 о 07 год. 30 хв. 09 жовтня сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю та перекриття на площі 10 кв. м та майно. Причина пожежі - вибух. Збиток – встановлюється;

- в м. Носівка в господарстві по вул. Вокзальній, 47 о 20 год. 18 хв. 09 жовтня сталася пожежа житлового будинку (5х7 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено стіни на площі 4 кв. м, пошкоджено перекриття та покрівлю на площі 7 кв. м. Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем господаря;

- в м. Ніжині  в господарстві по вул. Пашківській, 16 о 21 год. 08 хв.  09 жовтня сталася пожежа житлового будинку (10х12 м, стіни з ракушняка, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на площі 100 кв. м, пошкоджено перекриття на площі 35 кв. м та майно. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів;
пожежі на об’єкті – 1:
 
- в м. Ічня по вул. Бунівка, 168  о 05 год. 09 хв. 09 жовтня сталася пожежа зерносушильної установки (6х6х20 м, металева), розташованої на території  СТОВ "Інтер". Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено технічне обладнання зерносушильної установки. Ймовірна причина пожежі - вибух. Збиток встановлюється;
пожежі на транспорті – 1:

- в м. Чернігові по  вул. Ціолковського біля будинку № 39 о 18 год. 43 хв. 09 жовтня сталася пожежа автомобіля Chevrolet Lacetti. Вогнем знищено відсік двигуна, лакофарбове покриття автомобіля, лобове скло, салон автомобіля, пошкоджено автомобіль. Ймовірна причина пожежі  - розгерметизація паливної системи автомобіля.


Знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 2:

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС у Чернігівській області о 12 год. 20 хв. 9 жовтня було знищено 1 артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни, який було виявлено  о 18 год. 00 хв. 8 жовтня на відкритій біля с. Титівка Ніжинського району території;

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС у Чернігівській області о 16 год. 05 хв. 9 жовтня було знищено 1 артилерійський снаряд калібру 85 мм часів Другої світової війни, який було виявлено о 09 год. 30 хв. 8 жовтня на відкритій території біля с. Василева Гута Чернігівського району.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  8-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 8 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 09 жовтня до 20 години 10 жовтня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер змінних напрямків  3-8 м/с. Температура вночі 2-7º тепла, вдень 14-19º тепла.
По Чернігову  температура вночі 4-6º тепла, вдень 15-17º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини