Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:43:14

У Чернігівській ОДА відбулося засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі

09.10.2018   11:05Агенцiя

Усі служби, які входять до складу обласного оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, терміново зібралися в Чернігівській ОДА.

Завдання – чітко скоординувати роботу з ліквідації пожежі, яка сталася на військових складах в селищі Дружба Ічнянського району, забезпечити евакуацію жителів 30 населених пунктів, які знаходяться в 16-кілометровій зоні події.

Засідання провела заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

В. о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко та заступник голови ОДА Сергій Сергієнко наразі перебувають безпосередньо на місці роботи штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, який розгорнуто в селищі Парафіївка Ічнянського району. Звідти вони координують дії всіх обласних та місцевих служб.

Як повідомили представники Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА, на 8 годину ранку евакуйовані десять з половиною тисяч місцевих жителів, у тому числі пацієнти Ічнянської районної лікарні. 30 лежачих хворих перевезені до лікарні в Парафіївці. Також оперативно вирішені питання евакуації маломобільних груп населення.

Службами ДСНС в області оперативно задіяно понад 20 одиниць техніки, близько 90 осіб особового складу рятувальників. Відключені мережі електропостачання.

Наразі вибухи продовжуються.

Рятувальники запевнили, що хімічної зброї на військових складах немає. Наразі рівень надзвичайної ситуації визначається.

– Усі служби мають спрацьовувати чітко і оперативно. Обов’язково має бути надана максимальна допомога людям, які опинитися в зоні надзвичайної ситуації, – наголосила Наталія Романова.

Оперативний штаб у Чернігові працює на базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА за адресою вул. Гетьмана Полуботка, 70 в постійному режимі (гаряча телефонна лінія (0462) 678-274). Чергове засідання штабу заплановано на 14:00 в Чернігівській облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7, зал № 2).


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.