Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:12:33

На Подусівці чоловіку переїхали ногу під час акції протесту. ВІДЕО

08.10.2018   18:26

У Чернігові чоловіку переїхали ногу під час акції з перекриття дороги.

Сьогодні жителі села Старий Білоус в районі Подусівки перекрили рух транспорту на вулиці Гагаріна. Протестувальників було 36. Вони закидали порушення пунктів договору перевізником першого маршруту, який обслуговує їхнє село. Доки ініціативна група намагалася дійти згоди з представником перевізника й транспортного управління, на ногу одному з учасників протесту наїхав позашляховик. Деталі в сюжеті Альона Макаренко.

Сьома тридцять ранку. Біля зупинки «Школа-інтернат» в районі Подусівки збираються люди. За кілька хвилин всі виходять на пішохідний перехід і блокують дорогу.

Безперестанку вздовж «зебри» ходять 36 протестувальників. Всі вони жителі села Старий Білоус, що під Черніговом. Причиною акції називають порушення умов договору перевізником на маршруті №1.

Станіслав Подгорний, житель Білоуса: «Розклад за останній місяць змінювався, мабуть, три рази. У договорі написано, транспортне мало цей графік узаконювати. Узаконювало воно чи ні?! Перевізник сам, на свій розсуд змінює розклад, змінює протяжність маршруту.»

Нагадаємо, минулого тижня перевізник Валерій Корінь підняв вартість проїзду на першому маршруті за межами міста до семи гривень. Аргументував свої дії здорожчанням палива. Одночасно продовжив маршрут до села Трисвятська Слобода. Після того, як жителі Старого Білоуса створили ініціативну групу й висловили своє незадоволення, стару ціну повернули. А автобус почав розвертатися в центрі села, лишаючи без сполучення дві наступні зупинки. Зустрітися з перевізником особисто учасникам ініціативної групи не вдалося, і вони пішли на акцію протесту.

Вислухати старобілоусівців приїхав начальник управління транспорту Олександр Рижий і представник перевізника Юрій Василенко.

«Копія виписки з паспортного маршруту, це те, що є в кожному автобусі. Ось карта маршруту. – Покажіть нам кінцеву. – Центр Білоуса. – Покажіть нам печатку й підпис, яким це числом проходило. – 20 вересня. До 20 вересня на якій підставі були виконані незаконні перевезення? – Ось список зупинок. – Покажіть розклад на Трисвятську Слоботу. – Немає тут розкладу. Ми раніше їздили за проханням людей.»

Доки сторони намагаються вирішити питання, біля заблокованого пішохідного переходу стається аварія.

За кермом позашляховика перебував директор Департаменту соціального захисту населення Олег Русін. Травмованого чоловіка «швидкою» забрали до лікарні, йому діагностували забій ноги. Хто винен в автопригоді – вирішуватиме поліція.

Юлія Ковтун, речник Чернігівського відділу поліції: «Наразі автомобіль вилучено. Ведеться досудове розслідування й відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 ККУ. Це порушення правил безпеки дорожнього руху.»

Після ДТП учасники акції дорогу розблокували. Разом з керівником управління та представником перевізника всі проїхали до Старого Білоуса.

Ірина Кочура, учасниця ініціативної групи: «Ми зараз показали начальнику транспортного управління, де зараз знаходиться кінцева зупинка, і де вона була раніше. Перевізник відмінив останні дві зупинки… як потрібно бути.»

Олександр Рижий, начальник управління транспорту міськради: «Викличемо перевізника до нас в управління. Люди хочуть, щоб автобус рухався до залізничного переїзду. І вони згодні на те, що ціна – якщо 7 обосновано, то вони згодні платити цю суму.»

Микола Нехай, голова Старобілоуської сільської ради: «Очевидно, що в даній ситуації треба сісти за стіл переговорів. Ініціативна група, яка влаштовує ці акції протесту, орган місцевого самоврядування, транспортний відділ, і до чогось домовлятися.»


Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини