Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:21:23

Квітами та врученням обласних премій імені Михайла Коцюбинського вшанували талант і творчість Великого Сонцелюба

18.09.2018   09:49Агенцiя

17 вересня виповнюється 154 роки від Дня народження видатного українськог описьменника, громадського діяча, голови«Просвіти» в Чернігові Михайла Коцюбинського.

Традиційно цього пам’ятного дня біля місця поховання знаного майстра художнього слова та його дружини Віри Коцюбинської зібралися представники творчої інтелігенції та громади Чернігівщини.

Віддати данину шани і поваги великому Сонцепоклоннику завітали заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Олена Зубок, директор Департаменту культури і туризму,національностей та релігій ОДА Олександр Левочко, директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського Ігор Коцюбинський письменники, мовознавці, лауреати обласної премії імені М. Коцюбинського різних років, журналісти та шанувальники таланту Михайла Коцюбинського.

Під звуки української народної пісні «Не звивайся, не зростайся» у виконанні вокальної групи Чернігівського академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника письменнику та його дружині, вклонились величі його таланту.

Далі урочистості продовжились у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського, де відбулося нагородження лауреатів обласної премії імені Михайла Коцюбинського 2018 року. Цьогріч володарями престижних відзнак стали:
· у номінації «Поезія» - Євген Постульга за за книгу поезій «Минає все»;
· у номінації «Проза» – Ростислав Мусієнко за книгу«Завихрений час»;
·у номінації «Народознавство» –Володимир Кузьменко за книгу «Історія української літератури ХХ – початку ХХІ століття у трьох томах»;
·у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» – Надія Мартиненко за цикл робіт «Етнічні сакраменталії»;
· у номінації «Театрально-музичне мистецтво» – Олексій Биш за роль Гамлета у виставі Гайнера Мюллера «Гамлет-машина».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини