Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:53:07

Відзначення 75-ї річниці вигнання фашистських загарбників з міста Ніжина

15.09.2018   13:08

75 років минуло з того дня, коли на ніжинську землю прийшла радість перемоги над нацизмом. 15 вересня — це надзвичайно особливий день для ніжинців. Перемогу у другій світовій виборювали мільйони людей, кожне місто, селище чи хутір визволялося з величезними людськими втратами. Тому визволення кожного міста від фашистської чуми – це спільна радість всієї країни.

Напередодні свята відбулася урочиста хода, покладання квітів до Пам’ятного знаку загиблим землякам в роки Другої Світової війни, мітинг та концертна програма з нагоди 75 – річниці визволення м. Ніжина від фашистських загарбників.

У заході взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійнник, заступник міського голови Ігор Алєксєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, помічник народного Депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат, голова ветеранської організації Лариса Алексєєнко, ветерани, начальники управлінь, відділів, працівники виконавчого комітету Ніжинської міської ради, представники організацій, молодь, діячі культури.

Від імені міського голови, депутатського корпусу та виконавчого комітету  секретар міської ради Валерій Салогуб привітав із святом всіх приутніх та зазначив, що  сьогодні для ніжинців 75-та річниця визволення міста Ніжина – це непересічна подія, адже пройшло чимало років, змінилось не одне покоління, але пам’ять буде жити віками про ратний подвиг, який є прикладом для наслідування.

Почесний громадянин Чернігівської області, боєць партизанського з’єднання «За Батьківщину» (1941—1943), учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни у складі ІІІ Прибалтійського фронту (1944—1945), полковник у відставці Петро Андрійович Крапив’янський привітав всіх з переможним днем, згадав та розповів про тяжкі воєнні роки.

Ветерани, воїни Великої Вітчизняної війни, яких залишилося вже зовсім мало серед живих, почули слова вдячності за свій неоціненний подвиг.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих в бою за визволення рідної землі та поклали квіти до меморіалу. Пролунав військовий трикратний салют.

На мітингу-реквіємі прозвучали фронтові пісні, виступили художні колективи міста, які нікого не залишили байдужими.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини