Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:38:49

Формулу успішного професійного вибору знають у службі зайнятості

15.09.2018   11:08Агенцiя

Вже другий рік поспіль на Чернігівщині реалізується профорієнтаційний проект для учнівської молоді «Обери професію – обери майбутнє».

Його організатори, а це обласний центр зайнятості та управління освіти та науки обласної державної адміністрації, ініціювали його в рамках Програми професійної орієнтації молоді на актуальні на ринку праці професії та спеціальності.

За словами директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, головною метою проекту є формування в учнівської молоді стійкої мотивації до праці на рідній землі, відповідального ставлення до вибору затребуваної на ринку праці професії, планування кар’єри, відновлення престижу робітничих професій тощо.  

Реалізація проекту пройде в три етапи, основний з яких триватиме з вересня по квітень та передбачає системну профорієнтаційну  роботу з учнями 9-10 класів загальноосвітніх шкіл.

Отож, шановні старшокласники, якщо ви стоїте перед професійним вибором, не прогавте нагоду озброїтися корисною інформацією про актуальні на сучасному ринку праці професії та спеціальності, це допоможе вам зробити важливий крок у своєму житті. Тим більше, що організатори обіцяють цікаву та змістовну навчальну програму.

Розпочнеться вона під символічним гаслом «На професійному старті». Протягом вересня-жовтня в школах проведуть інтерактивні уроки на тему «Світ професій: погляд у майбутнє» та «Правильний вибір професії – запорука професійного успіху». На закріплення отриманих знань про професії учні спробують змоделювати зустріч однокласників у майбутньому.
Протягом листопада-грудня старшокласники побувають у гостях у служби зайнятості, де візьмуть участь у різнопланових інтерактивних профорієнтаційних заходах, квестах, презентаціях. Учні дізнаються про ситуацію на місцевому та регіональному ринках праці, затребувані професії, ринкоутворюючі підприємства тощо.

Не менш цікавим для школярів будуть зимові місяці – січень-лютий. Фахівці служби зайнятості допоможуть їм вивести власну «Формулу успішного професійного вибору», яка має три складові – «Хочу», «Можу», «Треба». Бажаючі зможуть пройти профорієнтаційне тестування із застосуванням психодіагностичних методик, за результатами якого визначать найбільш прийнятні сфери трудової діяльності та підходящі для себе професії.

Насичену профорієнтаційну програму обіцяють організатори проекту і на початку весни. Зокрема в березні-квітні плануються профорієнтаційні екскурсії на підприємства, зустрічі з висококваліфікованими представниками різних професій, майстер-класи, а також «дні відкритих дверей» у закладах професійно-технічної освіти. Одночасно в школах передбачено проведення проофуроків на тему «Як здобуди професію?», на яких дітей вчитимуть шукати інформацію щодо закладів освіти в мережі Інтернет, здобувати додаткові знання за допомогою онлайн-курсів, навчальних платформ. Обіцяють і он-лайн презентації закладів освіти за допомогою скайп-зв’язку.
                                                                              
Cвітлана Шеремет

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини