Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:55:22

Вперше у Ніжині було проведено Форум молодіжних ініціатив

14.09.2018   11:32

Вперше у Ніжині було проведено Форум молодіжних ініціатив «CoolТИватор іDей». 23 спікера та близько 170 учасників Форуму протягом дня спілкувались, обмінювались досвідом, ідеями, емоціями.

Розпочався захід з вітальних слів заступника міського голови з питань виконавчих органів ради Ігоря Алєксєєнка та ректора Ніжинського державного університету Олександра Самойленка, представника молодіжного проекту U-Report Корсуна Ростислава. Відразу після привітання розпочалась панельна дискусія, під час якої очильники різних структур і організацій  відповідали на питання молоді. Найжвавішу цікавість викликало питання про можливості реалізуватися молоді у місті Ніжині.

Секретар міської ради Валерій Салогуб наголосив, що однією з можливостей реалізувати власний потенціал для молоді є у часть у програмі Громадський бюджет, адже це можливість змінити власне місто на краще для молоді, а також звернувся до студентів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя з пропозицією долучитися до розробки проектів громадського бюджету на 2019 рік, що буде сприяти соціально-культурному розвитку студентів міста.

Потім розпочалася перша лінійка воркшопів, яких всього було проведено три.

Наприкінці Форуму оприлюднено резолюцію, яку напрацювали учасники, попередньо розподілившись по групах, напрацювали перспективні напрямки діяльності на наступний рік в рамках реалізації молодіжної політики та Програми «Молодь Ніжина» на період до 2020 року та дійшли висновку, що в даних напрямках потрібно здійснювати молодіжну політику за принципами: участі молодих людей в процесі ухвалення рішень і діяльності на місцевому і регіональному рівні, відкритості та прозорості, делегування повноважень інститутам громадянського суспільства, створення умов для партнерства та співпраці «молодь – влада - інститути громадянського суспільства - бізнес  сектор», доступності - спрощення системи співпраці молоді між собою, з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також акцентувати увагу на наступних напрямах, реалізуючи ряд заходів.


Зокрема:

1. Розвиток громадянської освіти;
2.  Розвиток неформальної освіти;
3. Підтримка та розвиток інститутів громадянського суспільства;
4. Формування молодіжної інфраструктури, здійснення її організаційного та фінансового забезпечення;
5. Створення та забезпечення діяльності Ніжинського міського молодіжного центру, запровадження та підтримка програми розвитку та підвищення компетенцій молодіжних працівників (спеціалістів по роботі з молоддю);
6. Налагодження міжгалузевої та міжсекторальної взаємодії у молодіжній роботі;
7.  Забезпечення умов молодіжної участі та молодіжного громадського контролю, створення та функціонування МР;
8. Забезпечення підтримки локальних ініціатив молоді;
9. Забезпечення інформування молоді щодо можливостей розвитку, реалізації організаційного, креативного та творчого потенціалу та підвищення особистісних компетенцій;
10. Забезпечення умов щодо підвищення рівня мобільності молоді м. Ніжина та Ніжинського району.


Відділ у справах сім'ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради


 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини