Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:32:25

Юлія Свириденко: Бізнес, керований жінками, демонструє свою конкурентоспроможність

08.09.2018   09:39Агенцiя

Уже втретє активні та успішні жінки-підприємиці зібралися на Міжнародну конференцію. Захід, організований Центром інформаційної підтримки бізнесу при Чернігівській регіональній торгово-промисловій палаті за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку та ініціативі EU4Business, відбувся днями у Чернігові.

У програмі — цікаві дискусії з питань просування жіночого підприємництва та особливості гендерного підходу до ведення бізнесу.

Спікери — знані підприємиці, бізнес-тренерки, журналістки з України, Молдови, Німеччини, Сполучених штатів Америки.

Долучилася до заходу й в. о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.

– В усьому світі питання підтримки жіночого підприємництва стає все більше і більше актуальним, адже бізнес під керівництвом жінки розглядається як одна з основних рушійних сил національних економік. Жінка-керівник є ініціативною, розсудливою, відповідальною, креативною та здатною швидко приймати рішення. Саме тому міжнародні організації, наші партнери зі Сполучених Штатів Америки та ЄС, розробляють та впроваджують інструменти просування жіночого підприємництва за трьома основними напрямками: доступ підприємств до ресурсів, насамперед, фінансових, освітні програми для жінок-підприємниць, встановлення нових бізнес-зв’язків, – зазначила Юлія Свириденко.

Вона зауважила, що на Чернігівщині жінки керують досить успішними підприємствами. Промовистий факт: із 17 підприємств, відзначених цьогоріч ОДА та обласною радою напередодні професійного свята, 11 – очолювані жінками.

Юлія Свириденко переконана: подібні заходи є ефективними платформами для дискусій, отримання корисної інформації, формування нових контактів та пошуку нових можливостей для розвитку.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.