Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:42:39

Розробники і виробники озброєння та військової техніки зібралися на конференцію у Чернігові

07.09.2018   10:33Агенцiя

У Чернігові розпочалася 18 науково-технічна конференція на тему «Створення та модернізація озброєння і військової техніки в сучасних умовах».

Організатор дводенного форуму – Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Збройних Сил України ставить за мету оцінити сучасний стан робіт щодо створення та модернізації озброєння і військової техніки та відпрацювати пропозиції щодо подальших напрямів і шляхів вирішення проблемних питань.

У відкритті заходу взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова, начальник Воєнно-наукового управління Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Юрій Гусак, т.в.о. керівника Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Збройних Сил України Володимир Башинський, а також представники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Повітряних та Сухопутних військ, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Академії Міністерства внутрішніх справ, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Державної авіаційної служби України, Державного концерну «Укроборонпром», а також інших науково¬-дослідних інститутів та центрів, провідних підприємств оборонно-промислового комплексу України, інших установ.

Звертаючись до організаторів та учасників заходу, Валентин Мельничук відзначив, що Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Збройних Сил України, який передислокувався до Чернігова із Криму і розмістився на території колишнього Вищого військового училища льотчиків, спрямовує роботу на удосконалення військової техніки та оснащення військових підрозділів, підвищення боєздатності і бойової спроможності нашої армії.

Символічним є те, що незмінним місцем проведення цього наукового заходу є саме обласна рада, яка свого часу доклала багато зусиль, щоб цей унікальний військових осередок розгорнув свою діяльність на Чернігівщині.

Звертаючи увагу присутніх на прийняту депутатським корпусом обласної ради Програму покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь у військових діях та дислокуються на території Чернігівської області, Валентин Мельничук побажав розробникам і виробникам озброєння та військової техніки ефективної та плідної роботи на благо Української держави.

Наука наближає перемогу та зберігає життя - такою була основна теза наступних виступів і доповідей промовців. Відмічалося, що нинішні реалії висувають вимоги до якості озброєння, тому зараз як ніколи є актуальним питання створення сучасних зразків високоточної військової техніки.

Доповідаючи про науково-технічну діяльність Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Збройних Сил України, заступник начальника цього закладу з наукової роботи, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, полковник Володимир Дмитрієв представив результати проведених випробувань різних типів озброєння і техніки для усіх родів військ ЗСУ та силових структур.

Розробка широкого спектру продукції військового озброєння від стрілецького до літальних апаратів відповідає стандартам та кращим світовим аналогам, а виробництво здійснюється у співпраці з підприємствами області.

Зразки військового обладнання і техніки, що вже є на озброєнні в армії або після проходження сертифікації надійдуть у розпорядження Збройних Сил, військові науковці представили у фойє Будинку засідань обласної ради, де проходить конференція.

Серед іншого під час заходу розглядалися питання організації і проведення випробувань, науково-технічного супроводження розробок нових та модернізованих зразків озброєння і військової техніки в умовах особливого періоду. Виступи та доповіді учасників заходу стосувалися створення, розвитку та застосування бронетехніки, стрілецької, парашутно-десантної техніки та спеціального спорядження, безпілотних авіаційних комплексів, а також надлегких літальних апаратів, водолазної техніки, надводної та підводної робототехніки військового призначення, інших важливих тем створення та модернізації військової техніки. Обговорено низку організаційних, правових питань та шляхи розвитку експериментально-випробувальної бази ЗСУ.

За підсумками роботи науково-технічної конференції планується підготувати пропозиції стосовно удосконалення нормативно-правового регулювання, прискорення робіт із розробки експериментально-випробувальної бази, розвитку техніки та засобів забезпечення пошуково-рятувальних, десантних і спеціальних операцій та здійснення підводної діяльності, метрологічного забезпечення та стандартизації тощо.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини