Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:40:46

Чернігів має рухатись до єдиних правил розміщення тимчасових торгових точок

31.08.2018   12:07

На цьому чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив під час розгляду виконавчим комітетом 30 серпня питання «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 травня 2011 року № 143 "Про порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові"».

Даним рішенням вносяться зміни до складу комісії, яка опікується, у тому числі, питаннями погодження розміщення у місті тимчасових торгових точок. Цими питаннями займатиметься КП «Паркування та ринок». А загалом цей напрям роботи у місті спрямовуватиме заступник міського голови Олександр Ломако.

Мета прийняття рішення – навести нарешті лад з малими архітектурними формами, тимчасовими торговими точками, щоб Чернігів рухався до європейських норм благоустрою. Особливо – парках, алеях, скверах, центральних вулицях міста.

За словами Олександра Ломако, комісія до кінця року винесе на розгляд виконавчого комітету форму та перелік місць, на яких буде дозволена тимчасова сезонна торгівля (кава, солодка, вата, морозиво, квас тощо).

Одночасно місто рухається до облаштування зупинок громадського транспорту, які подекуди перетворились у хаотичний набір кіосків. Цього року буде встановлено щонайменше 66 нових сучасних зупинкових комплексів.

Нагадаємо, що чернігівський міський голова неодноразово критично висловлювався стосовно зовнішнього вигляду малих архітектурних форм у місті, системно наполягаючи на зменшенні їх кількості та уніфікації дизайну.

«2019 рік має стати проривом у цьому напрямку», - заявив Владислав Атрошенко.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини