Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:52:50

Зарплата лікарів Корюківського ЦПМСД зросла у 2 - 3 рази

22.08.2018   11:06

Реформування вітчизняної медицини передбачає запровадження принципу «гроші йдуть за пацієнтом», який поширюється лише на ті медичні заклади, що уклали договори із Національною службою здоров’я України.

На Чернігівщини першим уклав договір з НСЗУ Корюківський центр первинної медико-санітарної допомоги. І вже почав отримувати кошти відповідно до кількості людей, які підписали декларації з лікарями, та додатково — за пацієнтів, які проживають на території обслуговування, але ще не обрали лікарів. Для закладу це значно більше коштів, ніж він отримував за старою системою.

— Передумовою того, що заклад став першим на Чернігівщині, стала віра у доцільність реформування галузі, — зауважує головний лікар Корюківського ЦПМСД Світлана Лещенко. — Тому я та лікарі, які працюють у нашому закладі, відвідували різноманітні тренінги та семінари щодо впровадження реформ, налагодили зв’язки із спеціалістами в Міністерстві охорони здоров’я. Крім того, ми знайшли спільну мову із місцевою владою, яка підтримала наші починання, бо основними вимогами були реєстрація в системі eHealth та отримання статусу комунального некомерційного підприємства. Тепер у фінансовому плані стало працювати легше.

Ми отримали другий транш від НСЗУ, кошти приходять вчасно й у повному обсязі. Їх виваженому розподілу приділяємо особливу увагу, – продовжує Світлана Лещенко. – Це заробітна плата, пальне, витратні матеріали, придбання обладнання тощо. У середньому заробітна плата медичного працівника зросла у 2-3 рази.

Світлана Лещенко запевняє: кошти, що надходять від НСЗУ, змушують медиків сумлінніше ставитися не тільки до обслуговування пацієнта, а й до профілактики захворювань, проведення оглядів та диспансеризації. А якщо фахівець, з яким підписано угоду, з якихось причин все ж таки не влаштовує пацієнта, він може переукласти її з іншим лікарем.

За інформацією Управління охорони здоров’я ОДА, до лідерських позицій у роботі з підписання декларацій наближаються також Менський та Новгород-Сіверський центри ПМСД, де підписано 60-65% декларацій.

 
За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини