Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:54:42

У Козарах на День села співала Вєрка Сердючка

20.08.2018   11:05

У кожного з нас є своя мала батьківщина, де народилися, зросли, куди завжди лине душа, бо тут у рідній стороні-наймиліше, найзатишніше, просто – вдома. Лише тут ми – справжні, щирі, розкуті, просто- щасливі.

Звичайно для кожного своя рідна сторона найкраща, та коли потрапляєш на свято земляцької родини у села нашої громади, проймаєшся тією святково- щемливою радістю від зустрічей, усміхнених очей, земляцьких обіймів, щебету дітвори, яка злітається на такі заходи, немов зграї ластів»ят повертаються до рідного гнізда. І тоді справді розумієш наскільки важливі такі зустрічі, адже вони згуртовують, єднають, вони гартують справжню громаду: сильну, дружну, красиву людьми.

Саме такі почуття переповнювали учасників Дня села, святкування якого сьогодні відбулося у Козарах. Якби охарактеризувати кількома словами – відбулося справжнє свято, де іменинниками почувалися всі його учасниками, навіть не козарці та андріївці. Організатори подбали, аби всі, хто завітає на головну площу села нинішньої суботи, відчули себе причетними до творення історії цього мальовничого поліського села. Адже історія у нього неймовірно драматична, втім, щоразу, це село, як птах-фенікс, відроджувалося, аби жити, розвиватися.

Головним надбанням, звичайно ж, у цьому селі є люди: талановиті, щирі, небайдужі, дружні і красиві душею. Бо інакше не було б так затишно і по –родинному тепло на цьому святі єднання. В урочистостях з нагоди свята участь взяли заступник міського голови Людмила Міщенко, секретар міської ради Людмила Недолуга, представники агрофірм-орендаторів ТОВ «Маяк» - Сергій Рубашка та агрохолдингу ІМК – Тетяна Сеник, представник народного депутата Олександра Кодоли Тетяна Зезюлькіна.

Звісно, на іменини заведено приїздити з подарунками: Носівська міська рада приготувала бензокосу, агрофірми »Іржавецька», «Маяк», «ІМК» профінансували достойні призи для безпрограшної лотереї та атракціони для наймолодших. Народний депутат передав сертифікат на придбання дитячого майданчика, пообіцявши, що вже цієї осені сільській малечі буде де проводити час.

Урочистості розпочалися з гімну Козар у виконанні Вячеслава Яковця, настоятель місцевого храму о. Георгій з церковною півчею відправив святкову заздравну літію. З вітальним словом до жителів села звернулася староста Тетяна Бруй, поважні гості. А глядачі отримували задоволення від перегляду справжнього театралізованого дійства у виконанні сільських артистів Козар та Іржавця. Надзвичайно зворушливі пісні звучали у виконанні місцевого вокального колективу «Калинонька», а ось справді веселого настрою додали виступи Вєрки Сердючки та колективу «Веселухи»з Іржавця. Радували сільчан виступи зразкового дитячого хореографічного колективу «Пролісок», інші юні виконавці.

Сценарій свята був продуманий до дрібниць, тому ведучі не оминули увагою кожного жителя, згадавши добрі справи односельців. А ось наймолодші одержали ще й красиві м»які іграшки.

Для дітвори було радості чи не найбільше: батути, солодка вата, море музики, малеча підтанцьовувала хіба ж так. Була і святкова торгівля: місцева й з Іржавця, шашлики і вино, а ще… безпрограшна лотерея із справді достойними призами: живим поросям( виграла Юлія Сухомлин), мішками цукру, зерна, тюком соломи ( Макар Штурмак) різними харчовими продуктами та речами, необхідними у господарстві, всього було 96 призів на кожен лотерейний квиток. Словом, саме лотерея стала завершальним акордом свята, яке продовжилося вже по всьому селу у дружніх компаніях за столом, а в центрі - дискотека.


Прес-служба Носівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини