Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:29:30

Концентрація забруднюючих речовин, які надходять до річки Стрижень із зливовими водами міста, перевищує норми гранично допустимих концентрацій

18.08.2018   10:27

Лабараторією моніторингу вод та ґрунтів Деснянського БУВР щомісячно здійснюється спостереження за станом поверхневих вод.

Днями спеціалістами лабораторії здійснено щомісячний відбір проб поверхневих вод на гідрохімічний контроль річки Стрижень в межах міста Чернігів (створ – 0,1 км від гирла).

Проби відібрані своєчасно і доставлені до лабораторії для проведення ряду гідрохімічних аналізів. По первинним ознакам вода у річках знаходиться в задовільному стані. Візуально вода чиста та прозора.

Результати аналізів показали, що концентрація забруднюючих речовин, які надходять до річки Стрижень із зливовими водами міста, перевищує норми гранично допустимих концентрацій (ГДК). Як наслідок такого антропогенного тиску в гирлі річки протягом серпня місяця спостерігалось перевищення по вмісту заліза загального та марганцю.

В порівнянні з минулим місяцем вміст заліза знизився до 0,17 мг/дм³ (перевищення ГДК у 1,7 разів, минулий місяць – 2,8), вміст марганцю підвищився до 0,052 мг/дм³ (перевищення ГДК у 5,2 рази, минулий місяць – 4,1). Вміст розчиненого у воді кисню склав 7,56 мгО₂/дм³ (у минулому місяці –7,21).

Крім того, взято щомісячний відбір проб поверхневих вод на гідрохімічний контроль в створах річок Десна та Білоус в межах міста Чернігів. Відібрані проби води на даний час досліджуються в лабораторії.

Контроль здійснюється згідно «Програми державного моніторингу довкілля в частині проведення лабораторією моніторингу вод та ґрунтів Деснянського БУВР радіологічних і гідрохімічних спостережень за станом поверхневих вод у контрольних створах на 2018 рік».


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.