Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:00:32

В області напрацьовують програму підвищення безпеки на дорогах

16.08.2018   09:59Агенцiя

За статистикою, на Чернігівщині минулого року сталося 2,7 тисячі дорожньо-транспортних пригод, більше 500 з яких — ДТП з постраждалими. Тому питання безпеки руху не втрачає актуальності.

У першу чергу, попередження дорожньо-транспортних пригод залежить від якості дорожнього покриття, яке не ремонтувалося вже не один десяток років. Це лише один із чисельних факторів, як от: медичний огляд водіїв, встановлення необхідних дорожніх знаків та огородження, нанесення розмітки, проведення роз’яснювальної роботи серед громадян, особливо школярів, тощо.

На Чернігівщині до проблеми підійшли комплексно: профільна координаційна рада облдержадміністрації почала розробку обласної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року. Під час сьогоднішнього засідання вирішили створити робочі групи, які вивчатимуть окремі питання та нададуть пропозиції заходів для включення їх у програму. До кінця серпня вже має бути проект документа.

Учасники засідання переконані: проблема масштабна і потребує значної уваги. Проте виникають складнощі з фінансуванням. Наприклад, кошти обласного бюджету можна використовувати на облаштування інфраструктури поза межами населених пунктів. Це не поширюється на дороги загальнодержавного значення. Треба враховувати, що заходи програми, яка розробляється, не повинні дублювати інші діючі в області програми. Окреме питання — залучення до розробки та реалізації програми об’єднаних територіальних громад. Тож вирішили детально проаналізувати ситуацію.

До слова, зараз ремонти доріг ведуться по всій країні. Оновлюються траси не тільки державного й міжнародного значення, а й місцеві дороги, на які цього року виділено 11,5 мільярда гривень коштів державного бюджету.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.