Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:22:28

Прокуратура повертає землі державі

14.08.2018   13:30Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на захист економічних інтересів держави та територіальних громад, зокрема щодо збереження національного багатства - земель.

Так, ще у 2016 році прокуратурою області установлено факт незаконної передачі у приватну власність фізичній особі земельної ділянки площею 2 га в межах населеного пункту вартістю понад 300 тис. грн.

Усупереч вимогам земельного законодавства, не маючі правових підстав та належних повноважень Головним управління Держгеокадастру у області неправомірно передано фізичній особі у власність земельну ділянку за рахунок території розширення населеного пункту. Приймаючи рішення державним органом проігноровано факт розробленого та погодженого проекту землеустрою щодо зміни меж населеного пункту. 

Слід зазначити, що посадові особи Головного управління Держгеокадастру у області, які наділені повноваженнями щодо розпорядження землями державної власності сільськогосподарського призначення, з урахуванням висновків органів влади та контролю про погодження проекту землеустрою щодо розширення меж населеного пункту, а також висновку державної експертизи, були достовірно обізнані про розпочату процедуру розширення меж села. 

Послідовно відстоюючи правову позицію, за позовом прокуратури області апеляційним судом Чернігівської області визнано недійсними відповідні накази Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, якими надано дозвіл на розроблення та затверджено проект землеустрою, а також визнано недійсним свідоцтво про право власності на землю.

Наразі рішення суду виконано та державну реєстрацію відносно незаконно відведеної земельної ділянки скасовано.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини