Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:44:18

Чернігівські рятувальники взяли участь у профорієнтаційному інтерактивному дитячому заході "Місто професій"

06.08.2018   08:02Агенцiя

4 серпня до заходів міжнародного проекту "Місто професій" вже четвертий рік поспіль долучилися рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області.

У містечку, що розгорнуло свою роботу  на території Чернігівського "Центрального парку культури та відпочинку", діти й учнівська молодь мали можливість спробувати себе в ролі працівника певної галузі, отримати майстер-клас від спеціалістів, заробити перші гроші та витратити їх на солодощі й подарунки. Проте, головна мета проекту полягає у тому, щоб його учасники змогли усвідомити важливість правильного вибору майбутнього фаху.

Під час профорієнтаційного інтерактивного дитячого заходу не аби яку зацікавленість викликали професії, представлені Службою порятунку "101" Чернігівщини. Традиційно, з дітьми працювали фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування, пожежно-рятувального та аварійно-рятувального відділень, психологічного забезпечення та соціально-гуманітарної роботи. Крім того, було розгорнуто намет мобільного пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Діти мали можливість за допомогою пожежного ствола влучити струменем води у ціль, приміряти бронежилети, захисні костюми, попрацювати з спецобладнанням рятувальників, міношукачем, посидіти за кермом оперативно-рятувальної техніки. Тренінги з елементами щодо зниження стресових факторів у надзвичайних ситуаціях провели фахівці відділу психологічного забезпечення та соціально-гуманітарної роботи, а викладачі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ознайомили учасників заходу та їх батьків із заходами безпеки життєдіяльності у побуті та під час дозвілля, а також індивідуальними засобами захисту органів дихання і зору від небезпечних факторів під час пожеж та аварій з викидом отруйних речовин.

Головна мета, а це навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, навичкам практично діяти індивідуально і колективно у різних екстрених ситуаціях, досягнута. Діти та їх батьки пізнавально провели своє дозвілля.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини