Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:38:08

Сергій Сергієнко: Місцева влада, військові та електропостачальники мають порозумітися, аби жителі Десни не залишилися без світла

29.06.2018   10:32Агенцiя

Як забезпечити електропостачання жителям селища – вкотре вирішували учасники наради, яку провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко 26 червня.

Вихід з проблемної ситуації спільно шукали представники Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА, керівники Деснянської селищної ради, Остерської КЕЧ, Будинкоуправління №1, представники ПАТ «Чернігівобленерго», Інспекції Держенергонагляду в області та інші.

Як повідомлялося раніше, договір на постачання електроенергії з ПАТ «Чернігівобленерго» закінчується 1 липня. Поки тривають роботи з приведення систем електропостачання житлових будинків у відповідність до технічних вимог, укладання прямих договорів з населенням неможливе.

Тому Остерській КЕЧ рекомендовано продовжити на 3 місяці термін дії договору на постачання електричної енергії, укладеного з ПАТ «Чернігівобленерго», за цей час вирішити питання фінансування робіт, необхідних для усунення недоліків, зазначених в актах обстеження електромереж, проведених спільно з ПАТ «Чернігівобленерго», а також у довідці Інспекції Держенергонагляду в області.

Деснянській об’єднаній територіальній громаді – розглянути можливість виділення Остерській КЕЧ району фінансової допомоги на проведення зазначених робіт. До слова, понад 70 % місцевого бюджету ОТГ формується за рахунок податків військових.

– Місцева влада, військові та електропостачальники мають порозумітися і спільно знайти вихід із цієї ситуації, аби жителі Десни не залишилися без світла. Обласна державна адміністрація зі свого боку готова забезпечити будь-яке необхідне сприяння в межах своїх повноважень, – наголосив Сергій Сергієнко.

Зазначене питання перебуває на контролі Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА до його остаточного вирішення.


За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини