Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:13:34

Патріотичним флешмобом "Кров людська - не водиця" громада Чернігівщини вшанувала пам’ять жертв війни в Україні

23.06.2018   11:12Агенцiя

У День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, 22 червня, ветерани, представники громадськості, нинішні захисники нашої держави зібрались біля храму святої Параскеви П’ятниці Української православної церкви Київського Патріархату, щоб віддати данину шани і поваги подвигу та жертовності синів і дочок українського народу, які полягли під час Другої світової війни.

До участі у культурно-мистецькій меморіальній акції – флешмобі «Кров людська - не водиця» долучилися і перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Ініціаторами та ідейними натхненниками проведення заходу і основними виконавцями патріотичного заходу стали капела бандуристів імені Остапа Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженої артистки України Раїси Борщ та заслуженого працівника культури України Микола Борща.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять жертв Другої світової війни,тих, хто віддав своє життя за перемогу над нацизмом, а також усіх українських борців, які в різні воєнні часи захищали рідну землю від ворогів і віддали своє життя за свободу України.

Від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, ветеранських, волонтерських, релігійних, громадських організацій, всіх учасників меморіального заходу до пам’ятників на місцях найбільш масових страт цивільного населення Чернігова за часів нацистської окупації були покладені квіти.

Заупокійну літію за полеглими відправили настоятель П’ятницької церкви, протоієрей Мирон Баран та настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, протоієрей Роман Кіник.

З поетичним словом на заході виступила голова Чернігівського обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв фашизму Ніна Зубок, на долю якої ще восьмирічною дівчинкою випало пережити лихо нацистських концтаборів.

До присутніх також звернувся учасник антитерористичної операції, розвідник 41-ого окремого мотопіхотного батальйону Альберт Черешко. Він висловив впевненість, що нинішня агресія східного сусіда проти України неодмінно скінчиться перемогою українського війська, а взаєморозуміння і злагода знову запанують на Донбасі.

Завершився захід спільним виконанням пісні-молитви Тараса Петриненка «Боже, Україну збережи».

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини