Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:23:32

На Чернігівщині провели День поля

22.06.2018   10:29

Цього тижня на базі Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла Національної академії аграрних наук України відбувся День поля – 2018.

У заході взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Юрій Ткалич, представники райдержадміністрацій та обласних служб, наукові співробітники, сільськогосподарські виробники області, представники комерційних установ та засобів масової інформації.

Захід відкрила директор Носівської селекційно-дослідної станції (СДС) Наталія Буняк, яка ознайомила учасників з напрямками діяльності установи та її здобутками, а також станом і перспективами розвитку.

Юрій Ткалич подякував колективу Носівської СДС за результати роботи, якими користуються провідні сільгосптоваровиробники не лише області, а і всієї України.

– Завдяки Носівській селекційно-дослідній станції область має значний сортовий резерв в аграрному виробництві, і використовувати його – значить будувати таке майбутнє сільського господарства, за яке не буде соромно ні нам, ні нащадкам, – зазначив директор Департаменту АПР, екології та природних ресурсів.

Учасники заходу мали змогу оглянути демонстраційний полігон сортових посівів озимих і ярих зернових культур. Наукові працівники станції та Миронівського інституту охарактеризували їх сортові особливості.

Серед інших розглянутих питань – деякі особливості вирощування вівса, ячменю, озимої пшениці, гороху і гречки, а також ріпаку та соняшнику в товарних посівах.

 
За інформацією Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів​​​​​​​ Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини