Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:34:44

Яких змін чекати любителям відпочинку на Голубих озерах

21.06.2018   08:17

З 26 червня в’їзд автотранспорту та територію комплексу «Голубі озера», що на Ріпкинщині, буде обмежений. Відтепер власник авто має сплатити рекреаційний збір (25 гривень за добу) та припаркуватися у спеціально відведеній зоні. Планують ввести і плату за місце під намет — 20-25 гривень.

Про необхідність таких нововведень говорили у Чернігові під час прес-конференції «Екологічна ініціатива “Як захистити Голубі озера від сміття”».

За словами голови Благодійного фонду імені Софії Русової Івана Чауса, котрий займається благоустроєм комплексу з 2013 року, кількість туристів в літній період кожного року збільшується і за останні роки досягла 3-4 тисячі в день. До речі, з Чернігівщини лише 15%, всі інші — з різних куточків України і не тільки.

Відповідно збільшується і кількість сміття, яке залишають після себе відпочивальники. Статистика досить сумна: якщо хоча б один раз на тиждень не вивезти відходи, то їх накопичується близько 16 тонн. Тим більше, що за значної кількості транспортних засобів на території (понад 500) це просто технічно неможливо. Ситуація може привести до глобальних наслідків.

Представники туристичної агенції «My Chernihiv» Ірина Березинець та Сергій Михайлюк переконують: відпочинок на озерах безпечний. Тут одна з найчистіших в Україні вода. Аби так залишалося і надалі, варто зробити певні кроки. Один з них — обмежити кількість транспортних засобів на території, що дозволить організоване прибирання.

Ідею підтримує Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА. Втім, як наголосив заступник директора Департаменту Василь Новак, варто ще й підвищувати екологічну свідомість громадян. Адже проблема засмічення дуже гостро стоїть не тільки на Голубих озерах.

Як зазначили автори ініціативи, зібрані кошти за в’їзд використовуватимуть на обслуговування персоналу та екологічні цілі. Заборонять привозити з собою плавзасоби — все необхідне можна взяти напрокат. Слідкуватимуть і за спокоєм туристів комплексу — гучно слухати музику на базі можна буде тільки до 24:00 год.

До речі, за останні роки значно покращилася інфраструктура комплексу. Нині Голубі озера — це не тільки пляжна зона, а осередок проведення різноманітних заходів. Тут розробили велосипедні туристичні маршрути, почали встановлювати відеокамери. Планують підвести технічну воду, покращити мобільне покриття, встановити близько 20 контейнерів для сміття та 15 туалетів. Тобто забезпечити максимально комфортний відпочинок.


Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини