Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:06:24

Апеляційним судом винесено остаточне рішення за фактом доведення людини до самогубства

19.06.2018   13:18

Новгород–Сіверським районним судом визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 126 та ч.3 ст.353 КК України мешканців Семенівського району «Б» та «К» та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі кожному.

Зокрема, громадянин «Б» спільно з громадянином «К», шляхом жорстокого поводження та неоднократного застосування фізичного та психологічного насильства примушували громадянина «С» до виконання цивільно – правового зобовязання, а саме виконання договору позики, чим спричинили інші тяжкі наслідки, а саме до скоєння самогубства громадянина «С».

Так, в кінці травня 2016 року, точної дати слідством не встановлено громадянин «Б», перебуваючи в м. Новгород-Сіверський Чернігівської області, дав громадянину «С» в борг гроші в сумі 500 грн. з домовленістю про повернення ним тієї ж суми при можливості в найближчий час.

Також, на початку липня 2016 року, точної дати слідством не встановлено, громадянин «К», перебуваючи у м. Києві, дав громадянину «С» в борг гроші в сумі 500 грн. та мобільний телефон марки «Nokia Е51», з домовленістю про повернення ним тієї ж суми грошей та телефону при можливості в найближчий час.

Однак, громадянин «С», через скрутне матеріальне становище в подальшому не зміг повернути громадянам «Б» та «К» позичені ним грошові кошти та мобільний телефон.
       
Починаючи з кінця липня 2016 року, як по телефону, так і особисто, громадяни «К» та «Б», стали вимагати погашення боргу громадянином «С».

Вказані дії громадян «Б» та «К» супроводжувалися вимаганням від громадянина «С» взяти гроші в кредит, систематичними образами його особи, нецензурною лайкою, нанесенням тілесних ушкоджень, а також погрозою їх застосування.

Не витримавши жорстокого поводження, шантажу, систематичного приниження людської гідності, а також будучи неспроможним знайти гроші громадянин «С» 3 вересня 2016 року, у вечірній час, перебуваючи у сараї господарства за місцем проживання, маючи намір померти, що виник в результаті протиправних дій вказаних громадян, вчинив самогубство через повішення в петлі, залишивши передсмертну записку.

Згідно ухвали апеляційного суду Чернігівської області вирок районного суду залишено без змін.


За інформацією Менської місцевої прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.