Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 10:13:25

Щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції за 24 тиждень. Офіційно

18.06.2018   15:33Агенцiя

Державна установа «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» повідомляє, що проведення комплексу заходів з профілактики захворювань на гострі кишкові інфекції (надалі - ГКІ) та попередження спалахів серед населення області триває.

З метою своєчасного реагування продовжується щотижневий моніторинг випадків захворювань та заходів, направлених на попередження ускладнень ситуації з ГКІ.

За період з 08.06 по 15.06.2018 року в області захворіло на гострі кишкові інфекції 67 осіб, з них дітей - 31. По м. Чернігову захворіло 24 особи, з них 12 дітей. Реєструвалися поодинокі випадки групових захворювань, спалахів не було.

Під час проведення епідрозслідування, встановлено фактори, що могли сприяти захворюванням на ГКІ: у 15 випадках - молочні продукти, у 15 - м'ясні продукти, у 0 - кондитерські вироби, у 4 - яйця курячі домашні, у 31 - інші продукти (в т.ч. у 29 випадках - фрукти/овочі, салати домашнього приготування - 1 та 1 - риба).

Ситуація з кишкових інфекцій в області знаходиться на контролі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини