Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 18:26:31

Піротехніки ДСНС знищили 76 вибухонебезпечних предметів та 67 набоїв часів Другої світової війни

18.06.2018   12:50Агенцiя

Впродовж вихідних 16-17 червня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області знищено 76 вибухонебезпечних предметів та 67 набоїв до стрілецької зброї часів Другої світової війни.

16 червня о 16:15 знищено арсенал боєприпасів, а саме: 35 мінометних мін калібром 82 та 50 мм, 12 ручних гранат РГД-33, 8 артилерійських снарядів калібром 45 мм та 67 набоїв до стрілецької зброї калібром 7,62 мм. Арсенал був виявлений піротехніками ДСНС у м. Чернігів на перехресті вул. Шевченка та О.Молодчого під час продовження земляних робіт по прокладанню колектору.

Того ж дня о 22:30 господарі приватного житлового будинку в с. Поліське Козелецького району під час розчистки та прибирання території біля господарчої будівлі виявили предмет, схожий за ознаками на вибухонебезпечний. Сапери ідентифікували небезпечну знахідку, як мінометну міну калібром 105 мм. Під час  обстеження прилеглої території надзвичайники виявили ще 2 аналогічні боєприпаси часів Другої світової війни. 17 червня об 11:40 вибухонебезпечні предмети знищені у спеціально відведеному місці за межами населеного пункту.

16 червня до Служби порятунку 101 у Новгород-Сіверському районі надійшло повідомлення про те, що під час відпочинку у лісопарковій зоні поблизу с. Бирине місцеві мешканці випадково натрапили на 11 вибухонебезпечних предметів. Фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області, які  прибули на місце пригоди, обстежили територію та додатково виявили ще 7 боєприпасів. 17 червня о 15:50 18 артилерійських снарядів калібром 37, 45 мм та 76 мм часів Другої світової війни були знищені у встановленому порядку.


УДСНС України у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини