Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:38:48

Сільську медицину Чернігівщини інспектував заступник Міністра охорони здоров’я України

30.05.2018   09:18Агенцiя

Днями заступник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк ознайомився з рівнем сільської медицини та ходом підписання декларацій з сімейними лікарями в області.

Разом з начальником Управління охорони здоров’я ОДА Петром Гармашем урядовець відвідав районні центри ПМСД у Корюківському та Козелецькому районах, амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селищі Михайло-Коцюбинське та селі Дніпровське, а також ФАП у селі Боровики.

— На практиці кампанія з вибору лікаря показує, що наші очікування навіть перевершені. На Чернігівщині процес наразі йде жвавіше, ніж на початковому етапі. Як не дивно, повільніше підписують декларації в обласному центрі, — зауважив заступник Міністра.

Станом на 24 травня на Чернігівщині укладено вже 125 535 декларацій, втім дані постійно змінюються.

На своїй сторінці у Facebook Павло Ковтонюк відвідини області резюмував так:

«Чернігівщина - це регіон з найбільш рідко заселеними територіями в Україні. Відстані між населеними пунктами тут справді довгі. Тому саме тут можна знайти те, що називається "далеким селом". І ми його знайшли.

Село Дніпровське знаходиться у 58 км від найближчного центру первинної допомоги. У сільській амбулаторії працює один лікар - Олексій Миколайович. Він особливий тим, що є першим лікарем у області, який отримав спеціальність "сімейна медицина" ще у ранні 1990-ті. Він - реально класичний сімейний лікар: вміє практично все. Веде дітей, спостерігає вагітність, уміє навіть робити УЗД.

Амбулаторія у Дніпровському обслуговує саме село та ще 6 хуторів. В один з них - Боровики, на відстані додаткових 12 км від амбулаторії або уже 70 км від ЦПМСД - ми також з'їздили. Боровики знаходяться так близько до кордону Білорусі, що телефон потрапляє у роумінг до білоруського оператора.

Щоб об'їхати усі хутори - а це шлях у 40 кілометрів - у фельдшера є чудовий транспорт - електровелосипед (випробував особисто - крута річ!). А один раз на тиждень у Боровики приїжджає лікар.

А тепер головне: у Дніпровському є комп'ютер, принтер, інтернет (не дуже якісний, але все ж), підключення до електронної системи, і там укладають декларації. На сьогодні їх 340.

Думаю, що такий лікар як Олексій Миколайович без проблем набере максимум декларацій, а можливо і більше. Якраз для таких як він Національною службою здоров'я буде допускатися перевищення ліміту».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.