Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:44:37

У Чернігові на зупинках громадського транспорту з’являться павільйони уніфікованого зразка

25.05.2018   08:21

24 травня виконавчий комітет Чернігівської міської ради затвердив перелік зупинок громадського транспорту для встановлення зупинкових павільйонів у 2018-2019 роках.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц, таких зупинок громадського транспорту, де будуть встановлені протягом двох років зупинкові павільйони уніфікованого зразка, визначено за 118 адресами.
- В останні дні активно велися дискусії, зокрема, з власниками підприємств, на балансі яких є зупинкові комплекси, і де вони займаються торгівлею своєї продукції. Я хочу повідомити, що зі всіма ними досягнуто порозуміння. Хоча таке порозуміння було досягнуто вже рік чи два тому, коли у нас була чітка домовленість з власниками зупинкових комплексів щодо тенденції по заміні різнокольорових, різноформатних, з різних матеріалів та по площі, які в додаток до всього цього ще й знаходяться в центральній частині міста та біля навчальних закладів. У деяких торгових точках школярам продають алкогольні напої та цигарки - це доведені неодноразові факти.
Загальна тенденція всіх міст України - відмовлятися від таких комплексів, особливо в центральній частині міст. Я наголошую, що місто наразі нічого нікому не нав’язує.
Прохання лише одне: підійти до цього питання з розумінням і водночас знайти якесь спільне рішення та консенсус у частині часу, коли вони будуть прибиратися.
Всі позиції, наголошені мною, зрозумілі всім підприємцям. Хоча з часом деякі з них говорять про те, що вони не чули та не знали про це.
Тобто на сьогоднішній день ми не можемо залишитися єдиним обласним центром, де в центральній частині міста є такі зупинкові комплекси, - зазначив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Він також додав, що на поточний рік із 118 вже погоджені 65 адрес. Крім того, перемовини з підприємцями будуть продовжуватися й можливо додадуться ще близько 15-20 адрес.

Управлінню земельних ресурсів міської ради доручено врахувати дане рішення при підготовці питань на розгляд сесії Чернігівської міської ради.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.