Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:21:06

30 кубометрів сміття за 2 години: працівники служби автодоріг прибирали на узбіччі "київської" траси

07.05.2018   16:09Агенцiя

21-ше століття – вік розвитку високих технологій, та чомусь не високої культури поведінки. Не викидати сміття де заманеться та відповідально ставитися до довкілля, чомусь, під силу не усім. І досі люди викидають чимало непотребу обабіч автомобільних доріг.

Робоча субота 5-го травня. Працівники Служби автомобільних доріг у Чернігівській області вбралися у помаранчеві жилети дорожників та робочі рукавиці. На озброєнні - пики для проколювання паперу та пластику та 240 пакетів для сміття. Вийшли прибрати узбіччя від сміття.

Проводити подібні дні довкілля у квітні-травні – щорічна традиція служб автомобільних доріг усіх областей України. Цьогоріч чернігівці прибирали сміття у смузі відводу автомобільної дороги М-01 від 131 до 149 кілометру.

Пластикові пляшки - пусті та з рідиною… Безліч пачок від цигарок та паперових стаканчиків з-під кави… Фантики від цукерок та фольга від шоколадок… Металеві деталі від якогось приладдя, дерев’яні дошки… Одяг, взуття та просто ганчір’я… Навіть загублені зв’язки ключів. Все це можна знайти у траві обабіч автомобільної дороги. За кілька годин прибирання усі заготовлені 120-тилітрові пакети для сміття заповнені.

Шановні мешканці області та гості Чернігівського краю!  Працівники Служби автомобільних доріг звертаються до Вас з проханням не смітити на території земель дорожнього господарства (в межах смуг відводу, автобусних зупинках, площадках відпочинку тощо). Місце сміття – у смітнику, а не у траві.

Пам’ятайте! Картонні коробки розкладаються протягом 3 місяців, звичайний офісний папір - 2 роки, дошки з будівництва - 10 років, арматура - 11 - 13 років, старе взуття - 10 років, гумові покришки - 120-140 років, пластикові пляшки - близько 180-200 років, фольга - понад 100 років, батарейки - 110 років, алюмінієві банки - 500 років, термін розкладання скла - більше 1000 років.

Ставтесь дбайливо до довкілля, бережіть екологію Чернігівщини!

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини