Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:56:04

У Чернігові 7-8 травня перебуває офіційна делегація м. Меммінгена

07.05.2018   13:32

7 травня у Чернігові перебуває делегація м. Меммінгена. Німецьку делегацію очолює обербургомістр Манфред Шилдер. Їхній візит розпочався з офіційної зустрічі з Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком у Чернігівській міській раді.

Чернігів має 27–річну історію партнерських стосунків та побратимських зв’язків з Меммінгеном.

У вітальному слові Владислав Атрошенко зазначив, що він дуже радий бачити свого німецького колегу разом з дружиною та інших представників міської ради м. Меммінгена у нашому славному місті Чернігові, який має дуже древню історію.
- Символічним є те, що дата вашого візиту співпала з відзначенням Дня пам’яті та примирення. Хочу також зазначити, що наші люди, якого б віку вони не були, чітко відрізняють, що таке німці, а що таке фашизм. І на сьогодні більш актуальні - сьогоднішні відносини.
Для нас дуже важливо, щоби співпраця між нашими містами набирала більш реального економічного змісту. Щоб наші стосунки були більш тісними і сьогодні, і завтра. У першу чергу, нас цікавить обмін досвідом у місцевому самоврядуванні, в організації міського середовища, а також у комунікації місцевої влади зі своєю громадою. Нам дуже цікаво, як це щоденно відбувається в Німеччині та Меммінгені, зокрема.
Хочу подякувати за співпрацю, яка вже є сьогодні в галузях освіти, медицини, а також за те, що ви неодноразово приймали на відпочинок дітей учасників неоголошеної російсько-української війни. Але я все ж таки сподіваюся, що в майбутньому і наші підприємці зможуть знайти цікаві напрямки для співпраці, - сказав Владислав Атрошенко.

Міський голова також побажав приємного перебування в нашому місті та розповів гостям про ті заходи, які заплановані на сьогодні. Зокрема, відбудеться покладання квітів на Німецькому кладовищі в урочищі «Яцево», до братських могил в урочищі «Кривулівщина». Також всі учасники зустрічі покладуть квіти до пам’ятного знаку військовослужбовцям, загиблим в зоні АТО.

Обербургомістр Манфред Шилдер, у свою чергу, теж подякував за запрошення відвідати чудове місто – Чернігів. Він зазначив, що деякі представники німецької делегації вже не перший раз перебувають тут й відзначив дуже великий позитивний його розвиток і те, що наше місто стало більш квітучим та сучасним.

Манфред Шилдер також зазначив, що він з хвилюванням за український народ зустрів новину про анексію Криму та загалом політичну діяльність Росії по відношенню до України. І це ще одна причина того, що він має велике бажання підтримувати наше місто. Співпраця між містами має позитивні зрушення та буде й надалі продовжуватися.

- Партнерство – це не тільки справа паперів, а й міжособистісне спілкування між нами. Сподіваюся, що у подальшому ми матимемо багато спільних проектів, - сказав Манфред Шилдер.

Під час зустрічі керівники управлінь міської ради, зокрема, освіти, медицини та культури розповіли про результати співпраці з містом Меммінгеном. Зокрема, в листопаді 2017 року делегація представників професійно-технічної та загальної середньої освіти відвідала місто Меммінген з метою обміну досвідом розвитку освітньої галузі, впровадження інклюзивної системи у навчальних закладах. Дієві партнерські зв’язки з колегами мають Чернігівське вище професійне училище №15 та Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту.

Чернігівська міська лікарня №2 тривалий час співпрацює з німецькими колегами в галузі охорони здоров’я, використовує чимало техніки і медичного обладнання, переданих сюди громадою Меммінгена. Реалізовуються також культурні проекти та оздоровлення дітей.


Довідково:

Німеччина однією з перших країн "Великої сімки" визнала незалежність України 26 грудня 1991 р. Вже 17 січня 1992 р. було встановлено дипломатичні відносини. Першим західним посольством в Україні також було посольство Німеччини.

Травень місяць є досить знаковим і щасливим у розвитку відносин з містом – партнером Меммінгеном. 27 років тому, у травні 1991 року, за направленням ротарі - клубу «Міжнародний клуб Левів» до Чернігова приїхав доктор Ервін Кратцер. Метою його візиту було визначення необхідної допомоги Німеччини медичним закладам Чернігова.

У тому ж році Чернігів вперше відвідав підприємець-меценат із м. Меммінгена Герман Пфайфер, який витратив на гуманітарні цілі дуже значну суму власних коштів. Зокрема, багатьом чернігівцям він допоміг у лікуванні за кордоном.

У травні 2016 року в Чернігові пройшли Дні Меммінгена за участю великої представницької та т
ворчої делегації нашого міста – партнера. У Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка була підписанна Угода між містами про партнерські стосунки та співпрацю.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини