Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:53:53

Учні визначались із вибором професії та вчилися захищати свої права

26.04.2018   21:30

Днями фахівці Менського районного центру зайнятості спільно з представником місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ларисою Омельяненко провели профорієнтаційний урок для учнів 9-11 класів Блистівської ЗОШ.

Метою заходу стало привернення уваги молоді до актуальних на ринку праці професій, розширення світогляду та поглиблення знань про світ професій, формування в учнівської молоді стійкої мотивації до праці за робітничими професіями, а також підвищення рівня правової освіти дітей у випадках домашнього насильства та дискримінації.
       
Фахівець центру зайнятості Зоя Ганнущенко ознайомила учнів з актуальними професіями на ринку праці, запропонувала використовувати «формулу вибору професії», яка в загальному вигляді показує первинний алгоритм прийняття оптимального рішення в поєднанні наступних компонентів: «Хочу. Можу. Треба».

Крім того, школярі дізналися про сучасні онлайн-технології, зокрема мобільний онлайн-додаток «Центр профорієнтації», який можна безкоштовно встановити на смартфоні в системі Android, і який дасть можливість отримати інформацію про світ професій, пройти тестування, скористатись інформацією про навчальні заклади тощо.
       
В свою чергу Лариса Омельяненко розповіла про Всеукраїнський просвітницький проект «Я маю Право!», який під гаслом «Знаю! Дію! Захищаю!» був запущений Міністерством юстиції України спільно з USAID.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини