Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:55:40

Засідання обласної комісії з вивчення трагічної загибелі дитини на Ніжинщині: висновки та прийняті рішення

07.04.2018   10:20

Підсумкове засідання спеціальної обласної комісії з вивчення обставин загибелі дитини в с. Мильники Ніжинського району відбулося 5 квітня під керівництвом заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Наталії Романової.

У роботі комісії взяли участь керівники Департаменту сім’ї, молоді та спорту, Служби у справах дітей, Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, правоохоронці, а також громадські активісти.

Члени комісії озвучили результати детального вивчення роботи підвідомчих органів та служб, відповідальних за здійснення соціального супроводу та захист прав дітей у сім’ї, в якій сталася трагедія.

Комісія прийняла рішення про проведення службових розслідувань стосовно дій працівників обласних структур, які здійснювали методичне забезпечення відповідних місцевих підрозділів та контроль за їх діяльністю.

Також напрацьовані пропозиції керівництву Ніжинської районної державної адміністрації щодо притягнення до відповідальності всіх дотичних до роботи з сім’єю посадових осіб РДА та соціальних працівників: звільнення із займаних посад начальника служби у справах дітей, директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівця із соціальної роботи, оголошення догани завідувачу сектору сім’ї, молоді та спорту РДА.

Члени комісії також вважають, що голова виконавчого комітету Колісниківської сільської ради та працівники районного відділу поліції проігнорували вимоги законодавства у сфері охорони дитинства та запобігання домашньому насильству. Тож необхідно надати правову оцінку їхнім діям з боку правоохоронних органів.

Окрім цього, комісія ухвалила рішення про активізацію взаємодії служб у справах дітей, соціальних служб, органів охорони здоров’я, освіти, правоохоронних органів, сільських, селищних, міських рад та громадськості щодо реагування на випадки насильства та жорстокого поводження з дітьми, а також посиленні контролю за виконанням цих функцій та методичного забезпечення з боку профільних обласних структур.

Акцент також на розвитку на відповідних територіях послуг патронату над дітьми, мережі прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Наприкінці Наталія Романова наголосила на персональній відповідальності всіх посадових осіб, які здійснюють соціальний захист дітей та підтримку сімей:

– Ми маємо спільно подбати про безпеку та благополуччя кожного маленького жителя Чернігівщини і не допустити повторення подібних трагедій.


За інформацією Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини