Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:23:11

21 квітня у Чернігові проводитиметься День довкілля з прибирання міських територій

06.04.2018   08:18

А протягом всього квітня у місті триватиме місячник з благоустрою міських територій, парків, скверів та поліпшення санітарного стану довкілля.

Відповідне розпорядження міський голова Владислав Атрошенко підписав 30 березня («Про проведення місячника з благоустрою та Дня довкілля»).

«З метою наведення і підтримки належного санітарного стану в м. Чернігові, подальшого благоустрою та озеленення міських територій, парків, скверів, територій підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності і підпорядкування, провести місячник із благоустрою міських територій, парків, скверів та поліпшення санітарного стану довкілля з 1 до 30 квітня 2018 року та День довкілля з прибирання міських територій – 21 квітня 2018 року», - йдеться в розпорядженні.

Відповідно до розпорядження Деснянською та Новозаводською районними у місті радами проводиться робота щодо організації прибирання закріплених територій, озеленення загальноміських, власних, прилеглих територій, зелених зон міста та ремонт малих архітектурних форм.

До загальноміського суботника запрошуються трудові колективи органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, представники політичних та громадських об’єднань, активісти екологічного руху.

Комунальне підприємство міськради «Зеленбуд» опікуватиметься прибиранням зелених зон, парків, скверів у центральній та історичній частині міста.

КП «АТП-2528» міської ради забезпечить очищення вулично-дорожньої мережі від ґрунтових наносів.

В ході проведення місячника з благоустрою буде забезпечено прибирання міських кладовищ та ремонт братських могил і пам’ятників із наведенням належного санітарного стану на їхніх прилеглих територіях.

 «Муніципальна варта» міської ради має посилити контроль за виконанням «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова» в частині прибирання власних, прилеглих та закріплених територій підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.

Міський голова закликає усіх небайдужих чернігівців зробити свій внесок у спільну справу з наведення порядку в рідному місті. Перш за все необхідно навести лад у місцях загального користування – парках, скверах, а також прибережних зонах річок Десна і Стрижень.

Координацію робіт із благоустрою міських територій здійснюватиме управління житлово-комунального господарства міської ради.

У День довкілля полігон із знешкодження твердих побутових відходів безкоштовно прийматиме сміття від бюджетних організацій і установ міста.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини