Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:10:15

Впровадження стимулюючого регулювання та перегляду рівнів тарифів на передачу, постачання електроенергії обговорено в облраді

04.04.2018   12:45Агенцiя

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів круглий стіл щодо впровадження стимулюючого регулювання для енергопередавальних та енергопостачальних компаній.

Відкриваючи засідання стосовно запровадження на Чернігівщині так званих RAB-тарифів, Валентин Мельничук зауважив, що вперше за круглим столом відбувається діалог енергетиків та споживачів, підприємців-товаровиробників. Ініціатором проведення зустрічі стали члени Коаліції «Сіверщина», які звернулися до депутатів обласної ради.

За словами керівника, впровадження стимулюючого регулювання спрямовується на залучення інвестицій для будівництва та модернізації інфраструктури електричних мереж, але при цьому важливо забезпечити стабільну роботу економіки і досягнути взаєморозуміння між споживачами та енергетиками.

Учасники зібрання заслухали голову правління ПАТ «Чернігівобленерго» Володимира Ткача, а також заступника технічного директора з високовольтних мереж Сергія Полішка, директора з капітального будівництва Ігоря Синявського, комерційного директора Романа Бондаря та фінансового директора Ірину Сороку. Виступаючі наголошували, що переважна більшість електричних мереж зношені та знаходиться в незадовільному стані. Обладнання, трансформатори, тисячі кілометрів електроліній, зокрема 150 тисяч дерев'яних електроопор давно, відпрацювали свій ресурс. Внаслідок цього відбувається знеструмлення та ускладнюється забезпечення надійного, безперебійного постачання електроенергії споживачам.

Зазначалося, що при діючих тарифах складно проводити оновлення та модернізацію інфраструктури електророзподільчих мереж, лише на заміну лічильників потрібно приблизно 50 років.

Для розвитку енергетичної сфери необхідні значні фінансові ресурси, а перехід на стимулююче тарифоутворення дозволить залучити інвестиції, підвищити енергоефективність, надійність і якість послуг.

Під час дискусії за круглим столом свою позицію висловили представники Коаліції «Сіверщина», працівники промислових підприємств області. Вони не підтримали реформування по введенню RАВ-регулювання, оскільки це призведе до значного збільшення тарифу на електроенергію. І це при тому, що тариф на електроенергію вже переглядався декілька разів та упродовж кількох останніх років збільшився майже втричі.

За словами голови регіональної ради підприємців при облдержадміністрації Сергія Берестового, введення RAB-тарифів призведе до підвищення тарифів на електоренергію і відповідно збільшення собівартості товарів і послуг, тому продукція Чернігівських підприємств стане неконкурентоспроможною.

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Сергій Сергієнко, керівник депутатської фракції Політичної партії «Наш край» Ольга Чередник, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Анатолій Хавило, голова постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики, член депутатської фракції політичної партії Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Дмитро Іванов, представники Чернігівської міської ради, вищих навчальних закладів, ЗМІ.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини