Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:40:05

Журналісти з Чернігівщини побували в зоні АТО

30.03.2018   11:59Агенцiя

Під час поїздки на Луганщину разом зі своїми колегами з Сумщини, Рівненщини, Києва та журналістами Луганської області спілкувалися на тему протидії інформаційній агресії Росії.

Чернігівську область представляли голова Асоціації регіональних ЗМІ та обласної організації НСЖУ, головний редактор менської газети «Наше слово» Олександр Назаренко та редактор газети «Новини Городнянщини» Світлана Томаш.

Журналісти побували в одному з військових підрозділів та особисто пересвідчилися у високій боєготовності українських воїнів. Цікавим і змістовним було безпосереднє спілкування з військовослужбовцями.

У Луганській обласній державній адміністрації, яка тепер розташована у Сєвєродонецьку, велася розмова про роль медіа в умовах інформаційної агресії, методи протидії російській пропаганді, підтримку Збройних сил України.

Командувач ОТУ «Луганськ» , командувач ОК «Захід», генерал-майор Олександр Павлюк та заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко акцентували увагу на великому значенні роботи медіа в умовах гібридної війни.

Олександр Павлюк зокрема зазначив:  «Дякую представникам мас-медіа за плідну співпрацю та надання допомоги у відновленні бригадної преси. Ви робите вкрай потрібну та важливу роботу в протистоянні російській інформаційній агресії. Якщо ми самі не будемо розповідати про нашу армію, нашого солдата на передовій, за нас це робитиме Росія. Війна на Сході нашої держави тому цілковите підтвердження».

Ще рік тому стартував волонтерський проект «Реформована преса – Українській Армії». Медійники Чернігівщини були серед його ініціаторів і одними з перших долучилися до реалізації. Завдяки співпраці налагоджено регулярний випуск газети «Волинський щит» 14 окремої механізованої бригади.

– Цей проект підтримали і Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, і колеги з друкованих видань Чернігівщини, – зазначає Олександр Назаренко. – І тепер маємо успішний досвід, співпраця розширюється і вдосконалюється. Участь у проекті дає нам можливість долучитися до важливої справи – захисту України від посягань терористичних угруповань і російської агресії.

Генерал-майор Олександр Павлюк вручив медійникам почесні відзнаки оперативного командування «Захід» та «Охоронні грамоти», які посвідчують співпрацю редакцій з військовими.

Учасники зустрічі також обговорили спільні для всіх регіонів проблеми медійників – хід реформування друкованих ЗМІ, новації «Укрпошти», які можуть призвести до знищення преси, перспективи розвитку місцевих газет та інше.


За повідомленням Чернігівської обласної організації НСЖУ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини