Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:09:55

Підтримано проект постанови НКРЕКП

23.03.2018   11:07

22 березня відбулося обговорення проекту постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради на 2018 рік».

Проект постанови НКРЕКП  було підтримано, а протокол відкритого обговорення направлено на розгляд до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Виступаючи перед присутніми, завідувач сектору Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Чернігівській області Олександр Тимошенко повідомив, що відкрите обговорення проекту постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради на 2018 рік» проводиться відповідно до постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» від 30.06.2017 № 866.

Проект постанови «Про схвалення Інвестиційної програми Комунального підприємства «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради на 2018 рік» було схвалено 15 лютого 2018 року на засіданні НКРЕКП, яке проводилося у формі відкритого слухання. Після цього 20 лютого 2018 року на офіційних сайтах НКРЕКП та КП «Чернігівводоканал» було розміщені повідомлення про проведення 22 березня 2018 року відкритого обговорення зазначеної постанови НКРЕКП за місцем надання послуг, – повідомив присутнім Олександр Тимошенко.

За інформацією завідувача сектору НКРЕКП у Чернігівській області Олександра Тимошенко, відповідно до структури тарифів на 2018 рік загальний обсяг фінансування Інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» на 2018 рік складає 50 187,14 тис. грн. (без ПДВ), у тому числі:
    з водопостачання – 24 929,77 тис. грн. (6 5599 тис. грн. – амортизаційні відрахування, 18 373,78 тис. грн. – виробничі інвестиції з прибутку);
    з водовідведення – 25 257,37 тис. грн. (6 773,02 тис. грн. – амортизаційні відрахування, 18 484,35 тис. грн. – виробничі інвестиції з прибутку).

Олександр Тимошенко зазначив, що проект Інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» на 2018 рік з урахуванням обсягів фінансування відповідно до інвестиційної складової у структурі тарифів на 2018 рік оприлюднений на офіційному сайті підприємства. За рахунок амортизаційних відрахувань передбачаються наступні заходи:

1.У водопостачанні:
– реконструкція резервуару чистої води на ВНС №4 «Полуботки»;
– реконструкція системи водопостачання житлового мікрорайону по вул. Ушинського.

2. У водовідведенні:
– заміна каналізаційного колектору по вул. Ушинського;
– будівництво напірного каналізаційного колектору по вул. Загородній від залізничного переїзду до колектору по вул. Ушинського;
– реконструкція каналізаційного дюкеру через річку Стрижень в районі КНС №І по вул. Пушкіна, 1а.

Окрім вищезазначеного, за рахунок виробничих інвестицій з прибутку, у 2018 році підприємство має сплатити 1 390 тис. дол. США відповідно до графіку виплати основної суми субкредиту. В цілому вже сплачено 28% від загальної суми кредиту. На сьогоднішній день КП «Чернігівводоканал» повністю розрахувалось за поточними кредитними зобов’язаннями, – наголосив Олександр Тимошенко.

На важливості виконання заходів, передбачених Інвестиційною програмою, для забезпечення мешканців міста послугами безперебійного водопостачання та водовідведення наголосив і заступник міського голови Чернігівської міської ради Андрій Черненко.

Після обговорення проект постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми Комунального підприємства міської «Чернігівводоканал» Чернігівської ради на 2018 рік» було підтримано. Затверджений та підписаний протокол відкритого обговорення направлено на розгляд до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.


Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини