Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:47:08

До Чернігова завітали учні-екскурсоводи з усієї України

21.03.2018   13:32Агенцiя

Позмагатися за звання найкращого у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу» до Чернігова приїхали 25 команд-учасниць з усієї України.

Проходить захід з 20 по 22 березня. Офіційне відкриття відбулося вчора, 20 березня, у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва.

Організатори конкурсу — Міністерство освіти і науки України, Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова: «Мені дуже приємно вітати у цій залі представників з усієї України — молодих краєзнавців, які своєю справою роблять внесок у збереження духовної спадщини українського народу, рідного краю зокрема. Впевнена, що знайомство з нашим древнім містом для кожного з вас стане своєрідним відкриттям, історичним уроком, адже Чернігівщині є чим похвалитися. У цьому ви переконаєтесь, відвідавши музеї міста та визначні пам’ятки національного значення».

Заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, голова журі конкурсу Дмитро Омельченко: «Музейна справа нелегка. Хто став на цю стежку, має розуміти всю складність та відповідальність роботи. З іншого боку — це надзвичайно цікаво. Адже і досі відкриваються зовсім невідомі сторінки історії або ті, які довгий час намагалися стерти з пам’яті українців. Наше завдання — не тільки зберегти національно-культурне та історичне надбання, а й передати його майбутньому поколінню, виховати у нього повагу до свого рідного краю. Переконаний, що подібні конкурси допоможуть нам у цьому та сприятимуть розвитку музейної справи в освітніх закладах».

Конкурс проходитиме на базі трьох музеїв Чернігова: обласного історичного імені В.В. Тарновського, військово-історичного та музея-заповідника Михайла Коцюбинського. Учасники зможуть продемонструвати не тільки свої знання, а й вміння екскурсовода.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».