Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:51:20

У прокуратурі області відбувся семінар із питань організації роботи у сфері запобігання та протидії корупції

12.03.2018   11:02Агенцiя

У прокуратурі Чернігівської області у режимі відеоконференції відбувся семінар, організований Генеральною прокуратурою України, на тему: «Актуальні питання застосування антикорупційного законодавства щодо дотримання вимог фінансового контролю».

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори прокуратур, відповідальні за вказаний напрям роботи.

Відкриваючи семінар, начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури України Валентина Сенник, наголосила на актуальності питання забезпечення декларування особами, уповноваженими на виконання функцій держави для протидії корупційним проявам.

Під час семінару доповідачами висвітлено особливості заповнення декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави, проблемні питання подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, необхідності суворого дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» при поданні декларації прокурорами.

Особливу увагу доповідачі зосередили на відповідальності, передбаченої законодавствам за порушення у сфері декларування, а саме за несвоєчасне подання без поважних причин Е-декларації, неповідомлення або несвоєчасне повідомлення  про суттєву зміну майнового стану (ч. ч. 1, 2 ст. 172-6 КУпАП).

Семінар пройшов у формі живого діалогу, у ході якого учасники обговорювали проблемні питання, обмінювались думками та ділились досвідом.                                          


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.