Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:30:29

Від "лицарів абсурду" до "перших кіборгів"

30.01.2018   08:04Агенцiя

Обидва визначення характеризують 520 українців, що сто років тому на станції Крути стали на смерть проти кількатисячного російсько — більшовицького війська. Тоді ніхто не вірив у їх стійкість, але і до сьогодні кожен подивований їх силою.

Перед подвигом крутянських героїв сьогодні схилили голови представники влади Чернігівщини, народні депутати, представники різних політичних сил, громадські активісти та просто небайдужі.

На жаль, історичні обставини складалися так, що ці реалії були прихованими. І відрадно, що саме чернігівські патріоти — представники Народного Руху, Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, інших патріотичних громадських організацій на початку 90-х років минулого століття відновили традицію вшанування пам’яті цих героїв.

На території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут було представлено літературно-мистецьку композицію, працювали тематичні виставки, а також погашено маркований конверт з оригінальною маркою.

Дякували і славним нащадкам крутянських героїв, що нині беруть участь в антитерористичній операції на сході країни. Працювала експозиція “Блокпост пам'яті”, де можна було оглянути речі, що належать Героям АТО з Чернігівщини, які, на жаль, не повернулися додому.

-  Шлях нашої держави до волі й незалежності - тривалий, важкий, политий кров’ю наших патріотів. Та українці вже зробили правильні висновки з гірких уроків історії. Тому я переконаний, що Україна переможе і на її неподільній території знову запанує мир. А разом з ним - свобода, єдність, добробут і демократія. Інакше і бути не може. Бо до цього нас зобов’язує священна пам’ять про всіх героїв України, - зауважив заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини